Nenad Dugi/Cropix
LIGA PRVAKA

CO Zagreb pred ispadanjem iz Lige prvaka, RN Löwen pobijedio s tri gola razlike

U prvoj utakmici osmine finala rukometne Lige prvaka rukometaši Zagreba upisali su poraz protiv njemačkog Löwena 28-31. Uzvrat je u četvrtak u Njemačkoj
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 27. ožujak 2011. 21:38

Rukometaši njemačkog Rhein-Neckar Löwena pobijedili su u zagrebačkoj Areni hrvatskog prvaka CO Zagreb sa 31-28 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Bez trojice vrlo važnih igrača, Zlatka Horvata, Ljube Vukića i Tončija Valčića, oslabljeni CO Zagreb nije uspio pred svojim navijačima ostvariti željeni rezultat uoči uzvrata u Njemačkoj. Gostujući sastav je cijelu utakmicu kontrolirao rezultat, a Zagreb je samo u jednom dobrom razdoblju, sredinom drugog poluvremena, uspio doći do izjednačenja, 21-21 u 45. minuti. No, hrvatski prvak niti u jednom trenutku nije uspio stići do vodstva. Štoviše, u završnici se njemačka momčad opet odlijepila i pred svojim navijačima će u uzvratu braniti tri gola prednosti. Bio je to prvi poraz koji su rukometaši CO Zagreba pretrpjeli u Areni.

Najefikasnjiji u momčadi CO Zagreba bili su Štrlek, Kopljar i Gal sa po 5 pogodaka. U Rhein-Neckar Löwenu je najubojiti bio Gensheimer sa 10 golova. Hrvatski reprezentativac Ivan Čupić postigao je dva pogotka za gostujuću momčad.

Hrvatski rukometaš Renato Sulić bio je s pet golova najefikasniji igrač svog Veszprema, u gostujućem porazu kod Barcelone 28-21 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Bosansko-hercegovački rukometaš Mirsad Terzić zabio je za mađarsku momčad 2 pogotka. U Barceloni su najefikasniji bili Tomas i Juanin, obojica sa po 6 golova.

Uspješan je bio i drugi španjolski predstavnik koji je zaigrao u nedjelju, Ciudad Real, koji je u gostima svladao francuski Chambery sa 27-24. U Chamberyju je naš Damir Bičanić postigao tri pogotka, a najefikasniji je bio bosansko-hercegovački igrač Edin Bašić s 8 golova. U Ciudad Realu su Entrrerios i Jurkiewicz zabili po četiri pogotka, a bivši igrač CO Zagreba, Kiro Lazarov, zabio je jedan gol.

Dodajmo da su Čehovski Medvjedi u sarajevskoj dvorani Mirze Delibašića pobijedili domaću Bosnu hrvatskog trenera Irfana Smajlagića s 31-22. Utakmicu je pratio i trenutno najpopularniji bosanski sportaš, nogometni reprezentativac Edin Džeko.

Rukomet, Liga prvaka, prve utakmice osmine finala (nedjelja):

CO Zagreb - Rhein-Neckar Löwen 28-31

Barcelona - Veszprem 28-21

Chambery - Ciudad Real 24-27

Bosna - Čehovski Medvjedi 22-31

Linker
07. svibanj 2024 03:51