Aurel Benović











































 

 VLADO KOS Cropix
NIJE IMAO SREĆE

Najbolji hrvatski gimnastičar u vježbi na parteru zbog ozljede stopala propušta Svjetsko prvenstvo

‘Nije tako strašno s obzirom da su prvotne prognoze bile operacija, pa čak i upitnik na nastavak karijere‘
Piše: HinaObjavljeno: 23. kolovoz 2023. 17:23

Najbolji hrvatski gimnastičar u vježbi na parteru Aurel Benović zbog frakture metatarzalne kosti u desnom stopalu neće nastupiti na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu koje će se održati od 30. rujna do 8. listopada.

"Dobio sam ortozu i štake, za sada ću se s njima družiti tri tjedna, ali to nije tako strašno s obzirom da su prvotne prognoze bile operacija, pa čak i upitnik na nastavak karijere. Jasno, nisam presretan. Bio sam spreman za ovaj ključni dio sezone, bio sam u dobroj formi, ali dogodila se ozljeda i sada me čeka nova, nešto drukčija borba. No, spreman sam za nju. Najbitnije je dobro se oporaviti i nastaviti trenirati. Imam veliki motiv jer ostala je još jedna šansa plasirati se u Pariz na Olimpijske igre. Nije sve izgubljeno neodlaskom u Antwerpen, imam još priliku kroz nastupe na četiri Svjetska kupa sljedeće godine i zato ću se vratiti još jači", poručio je Benović.

Što se točno dogodilo na treningu u osječkom Sokol centru prije dva tjedna objasnio je Benovićev trener Vladimir Mađarević:

"Skakao je na parteru dijelove vježbe i u elementu ‘dupla Tsukahara‘ nezgodno je doskočio, nabio stopalo i dogodila se fraktura metatarzalne kosti desnog stopala. Rendgen nije pokazao ništa dramatično, mislio sam ‘propustiti ćemo Svjetski kup u Szombathelyju i spremiti se za Antwerpen‘, ali magnetna rezonanca je sve srušila".

Hrvatsku reprezentaciju za Antwerpen (30. rujna - 8. listopada) sada će činiti Tin Srbić (preča), Filip Ude (konj s hvataljkama), Christina Zwicker (višeboj) i Tina Zelčić (greda).

Linker
18. travanj 2024 20:08