IVAN PERIC Cropix
SLIJEDI SK U BAKUU

Srbić: Bude li sve po planu, borit ću se za olimpijsku medalju

Nakon što probije led u Bakuu, Tin će sve karte baciti na njemu najdraže natjecanje Svjetskog kupa
Piše: HinaObjavljeno: 04. ožujak 2024. 12:30

Daleko sam još uvijek od najbolje forme, ali s obzirom na ovaj dio sezone mislim da sam u jako dobrom stanju, rekao je hrvatski gimnastičar Tin Srbić uoči nastupa na Svjetskom kupu u Bakuu, svom premijernom ove sezone.

“Kreće natjecateljski dio sezone u olimpijskoj godini koja je uvijek posebna, ovaj put posebna zbog Pariza. Nisam dugo nastupao, pet mjeseci, puno je to vremena i čovjek se malo opusti, ali to je više psihičko opuštanje”, kazao je Srbić koji je 8. listopada prošle godine u Antwerpenu drugi put u karijeri osvojio svjetsko srebro, ali i ono puno bitnije, osigurao vizu za svoje druge Olimpijske igre. Iza njega je pet mjeseci napornog rada te je aktualni olimpijski srebrni i europski prvak na preči spreman.

“Krećemo s Bakuom. To su inače olimpijske kvalifikacije, ali ja sam to srećom odradio puno ranije pa se ne moram oko toga puno brinuti. Konkurencija je strašna i već na prvom natjecanju ide jaki test za mene. Mislim da sam u dobroj formi, iako to nije ni blizu one najbolje forme. Vjerujem da ću već tu pokazati koliko vrijedim. Nakon Bakua slijedi Svjetski kup u Osijeku, uvijek jedno od najboljih natjecanja u godini. Nadam se da ću tu već biti na 90 posto one najbolje forme, da mogu pred svojom publikom pokazati što znam. A onda slijedi Europsko prvenstvo u Riminiju na kojem branim zlato i kojem se jako veselim. Svjetski kupovi i EP bit će nam za hvatanje forme za Pariz, jer tamo želim biti u svojoj najboljoj. Ako bude po planu, onda vjerujem da ću se tamo boriti za olimpijsko finale. A u finalu može svega biti. Vjerujem u sebe i vjerujem da ću se opet boriti za finale i medalju“, nada se Srbić.

Nakon što ovoga tjedna probije led u Bakuu, Tin će sve karte baciti na njemu najdraže natjecanje Svjetskog kupa, od 4. do 7. travnja u Gradskom vrtu.

“Činjenica da od kada sam ušao u seniore do danas nisam propustio niti jedan Osijek, samo govori o tome koliko mi je bitan. Doma moraš nastupiti, to je najvažnije i meni puno znači. Moram se još dogovoriti s trenerom, ali moguće je da ćemo isprobati najjaču vježbu. Osijek dolazi prije Europskog prvenstva i možda bih je baš u Osijeku mogao isprobati je. Volio bih da budem dovoljno spreman za to“, rekao je Srbić te naveo kako je danas ipak drugačiji nego li prije tri godine kada je išao na pohod na Olimpijske igre u Tokio, svoje premijerne u karijeri.

“Puno sam drukčiji. Prije Tokija je bilo nešto na što nisi spreman. Mislim da nikad nisi spreman za ono što te čeka prvi put na Igrama. Kvalitetan si, vrijediš za medalju, ali na prvim Igrama si i ne možeš ni predvidjeti kakav je to osjećaj. To moraš osjetiti i mora ti se dogoditi da bi znao za drugi put. Tad sam bio u neznanju i s puno većim stresom nego što sam sada. Napokon je dolazilo nešto što sam sanjao, samo da nastupim na OI, a stres te jede. Ja sam zbog tog stresa imao problema s leđima, bio sam puno frustriraniji na treninzima kada nešto ne bi išlo. Bio sam puno nezadovoljniji i izvan dvorane, a išao sam negdje gdje sam htio cijeli život. Trebalo je proći druge olimpijske kvalifikacije da shvatim da to još uvijek volim, da sam sretan kad to radim, da kako god Pariz prođe, da ću poslije biti sretan”, završio je odlični hrvatski gimnastičar.

Linker
13. travanj 2024 11:19