Gennaro Gattuso

 ANTE ČIZMIĆ/Cropix
Davorin Olivari
ŠOK SE NEĆE DOGODITI

Hajduk će ostati u Europi čak i da ‘padaju sjekire‘. Gattuso je promijenio jako važnu stvar

Kroz Thorovo pristanište, Majstor s mora bi trebao proći poput glisera
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. srpanj 2024. 07:16

Gennaro Gattuso uspješno je startao u svojoj prvoj službenoj utakmici na klupi Hajduka. Pobjeda protiv momčadi s Farskih otoka bila je svakako najvažnija i ostvarena je rezultatom koji bi u uzvratu trebao dostatan za nastavak splitskog kluba u Europi.

Čak i nisu toliko bitna ta dva pogotka koju Splićani kao prednost nose na daleki sjever, po onome što smo vidjeli na Poljudu, Hajduk je mnogo kvalitetnija momčad od HB Torshavna i stvarno bi se trebalo dogoditi veliko čudo, pa da se u drugoj utakmici dogodi nekakav šok, senzacija. Majstor s mora jednostavno je puno bolji i logično je očekivati prolaz.

image
ANTE ČIZMIĆ/Cropix

Naravno, uvijek treba biti oprezan, u zemlji u kojoj se svi stanovnici smatraju potomcima Vikinga igrat će se u sasvim drukčijim vremenskim uvjetima, na tu činjenicu treba obratiti pozornost. Ali ipak nam se čini da na Farskim otocima za tjedan dana padaju i sjekire, Hajduk mora ostati nogometni stanovnik Europe. Zaista ne znamo što bi se trebalo dogoditi, što tako drastično promijeniti da se to ne dogodi. Kroz Torshavn ili u prijevodu Thorovo pristanište, Majstor s mora bi trebao proći poput glisera.

Hajduk je djelovao dosta agresivno, agresivnije negoli prošle sezone

Nakon ogleda na Poljudu ipak je teško zaključiti kakav ćemo Hajduk gledati iduće sezone. Razlog je suparnik koji je nogometno limitiran i koji se kompletnu utakmicu branio, nije uspio uputiti niti jedan udarac u okvir vrata Lučića koji se mogao dobro odmoriti i koji nije imao baš nikakvog posla. Torshavn je skromno društvo i bilo kakve dublje analize Hajdukove igre nisu poželjne niti bi bile objektivne.

Je li Gattuso uspio podići dimenziju igre Majstora s mora, vidjet ćemo u utakmicama koje slijede. No nešto se moglo zamijetiti, možda i nešto što bi se u nastavku Hajdukove priče moglo pokazati kao bitno.

image
ANTE ČIZMIĆ/Cropix

Stekao se dojam da je Gattuso uspio ugraditi ratnički gen u momčad, Hajduk je djelovao dosta agresivno, agresivnije negoli prošle sezone. Bilo je i više trke, snažnijih duela, pa se negdje može kazati da su Splićani uspjeli uhvatiti Gattusov štih, njegovu filozofiju igre.

Za realnu procjenu vrijednosti novog Hajduka ipak će trebati pričekati. Za početak je bilo solidno, pobjeda je tu, razlika od dva gola također, prolaz je realno očekivati, a nakon toga i daljnje podizanje ritma i kvalitete igre.

Linker
30. srpanj 2024 16:46