Joško Ponoš / Cropix
POZDRAV IZ CELJA

Metličić: Znam da sam Gobcu veliki izazov jer sam jedini koji nije igrao u CO Zagrebu!

'Ne možeš zaboraviti neke stvari jer ja sam ipak napravio nešto i za Gopca i za reprezentaciju. Nemam problem s njim, pozdravimo se, ali da smo najveći prijatelji - nismo'
Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 01. travanj 2011. 11:15

Došao je do stola šepajući. Izraz lica govorio je da opasno boli.

- A čuj, dobro je, uvijek može gore. Zglob, zglob boli za poludjeti - reći će Petar Metličić dok sjeda na terasu pokraj celjske dvorane.

Iako smo prvo mislili da je smrtno ozbiljan zbog bolnog zgloba, kad je priča krenula, sve se otvorilo. Pa i Metličić.

- Sezona u Celju nije bila ono što sam očekivao. Ali valjda je tako moralo biti - opet je spustio glavu.

Nama je ovo sličilo na depresiju. Ne samo njegovu. Pognute glave bili su i Alilović, Toskić...

- Prošlo je najgore. Trebali ste nas vidjeti prije nekoliko tjedana...

Što se točno dogodilo? Od momčadi s Nokom Serdarušićem koja je na papiru bila čudo, danas govorimo o momčadi bez trenera i s klincima u sastavu.

- Na početku je bilo idealno, a onda su prvo krenuli financijski problemi, kriza u Pivovarni Laško, pa su došli i rezultatski problemi, Noka je otišao...

Je li požalio što je došao u Celje?

- Ajmo to reći ovako - nisam želio otići iz Ciudad Reala, ali morao sam, a u tom trenutku više nisam imao izbora nego doći u Celje. Ekipa je bila dobra, tu je bio Serdarušić, nadao sam se da će biti dobro. Odgovaralo mi je i zbog blizine doma, ipak su moji u Splitu. Kad ono...

Ovo je ipak Balkan?

- Vjerojatno je to - to.

Prelazak u Zagreb?

- Obrvan me zvao, bio je ovdje na nekoliko utakmica, raspitivao se o mojoj situaciji, rekao da bi volio da dođem... Samo, teško da će Celje mene pustiti. Jedino da se nešto dogodi.

Želi li Metličić uopće u Zagreb?

- Nisam baš siguran.

U jednom trenutku zbilo se veliko medijsko prepucavanje između prvog čovjeka rukometa Zorana Gopca i bivšeg kapetana reprezentacije. Neodlazak na EP u Austriji i prekid reprezentativne karijere podigli su puno prašine. Je li i Gobac kamen smutnje?

- Ne možeš zaboraviti neke stvari jer ja sam ipak napravio neke stvari i za Gopca i za reprezentaciju. Nemam nikakav problem s njim, pozdravimo se kad se vidimo, ali da smo najveći prijatelji - nismo. Postoji određeni respekt. Ali mislim da sam ja Gopcu izazov jer ipak sam jedini koji nije igrao u CO Zagrebu. Opet, čisto sumnjam da će doći do toga.

Na kraju se dotaknuo i reprezentacije. Gledao je posljednje dvije pobjede nad Španjolskom.

- Možda je i dobro ono što se dogodilo u Švedskoj, bolje će ispasti kasnije, na onome što ih čeka, prije svega OI u Londonu. Više nemam nikakav osjećaj za reprezentaciju, dosta vremena je prošlo, no, najviše mi je pomoglo to što sam bio realan i otišao psihički spreman u mirovinu.

Linker
20. travanj 2024 13:11