Na fotografiji: Siniša Vitez, Snježana Pejčić, Petar Gorša i Seno Čusto
 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
NA INTENZIVNOJ NJEZI

Bitka našeg trenera: Dan prije otvaranja Olimpijskih igara imao moždani udar, sad je prevezen u Hrvatsku

Čusto je završio u tokijskoj bolnici nakon što mu je pozlilo u autobusu tijekom povratka s treninga
Piše: HinaObjavljeno: 30. rujan 2021. 15:49

Pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za Olimpijski program i šef Misije HOO-a na Olimpijskim igrama u Tokiju Damir Šegota poslao je u ime nacionalne olimpijske udruge kratko priopćenje za javnost u kojem se ističe da je trener streljaštva Seno Čusto, koji je nakon teškog moždanog udara ostao na liječenju u Tokiju, uspješno je transportiran medicinskim zrakoplovom u Rijeku.

"Sukladno prethodnom dogovoru s upravom KBC-a Rijeka, gospodin Čusto je preuzet od tamošnjeg medicinskog tima te je smješten na odjel intenzivne njege. Hrvatski olimpijski odbor zahvaljuje tvrtkama Allianz i Tokyo Marine osiguranje koje su omogućile prijevoz našeg trenera u Hrvatsku, kao i Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Japanu za potporu tijekom njegova smještaja i boravka u tokijskoj bolnici. Ovim je činom završena i Misija Hrvatskog olimpijskog odbora u Tokiju", kaže se u priopćenju.

Dan uoči svečanosti otvaranja OI-ja u Tokiju (22. srpnja) 66-godišnji Seno Čusto završio je u tokijskoj bolnici nakon što mu je pozlilo u autobusu tijekom povratka s treninga. Do povratka u Hrvatsku, trofejni trener hrvatske streljačice Snježane Pejčić više je od dva mjeseca proveo na liječenju u bolnici Showa University Toyosu u Tokiju.

Linker
09. kolovoz 2022 15:19