DANIJEL SOLDO/Cropix
USPJEŠNA PROBA

Hrvatska pobijedila Sloveniju uoči ključnih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo

Hrvatska futsal reprezentacija u prijateljskoj je utakmici slavila 2:1, a u utorak će imati novi test
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 04. veljača 2024. 11:05

U prvoj od dvije prijateljske utakmice hrvatska futsal reprezentacija je slavila protiv Slovenije 2:1. U dvoboju odigranom u Štoreu izabranici Marinka Mavrovića bili su bolji od domaćina, a već u prvom napadu mogli su doći do vodstva, ali je Postužin pogodio vratnicu.

Obje momčadi ozbiljno su shvatile utakmicu, bilo je tu čvrstih duela, defenzivno su odradili vrlo dobar posao. Slovenci su prijetili preko Đurića i Bukovca, igrač Olmissuma pogodio je i vratnicu, a u posljednjoj minuti prvog dijela Hrvatska je povela, Sekulić je lijepo prošao po desnoj strani, varkom poslao dvojicu slovenskih igrača na pod, a onda na drugoj vratnici proigrao Jurlinu kojem nije bilo teško zabiti za 0:1.

I u nastavku Hrvatska prva prijeti, Marinović u 25. minuti pogađa spojnicu, a tri minute kasnije je 0:2, Vukmir se othrvao naletu Bukovca i iz teške pozicije pogodio za podebljanje vodstva, no ono je trajalo tek minutu jer je Bukovec smanjio nakon prodora Đurića. Do kraja Hrvatska još jednom trese okvir, Čekol je pogodio vratnicu.

Sljedeća utakmica ova dva suparnika na rasporedu je u utorak, 6. veljače u Podčetrtku.

Hrvatsku čeka završna borba za mogući odlazak na Svjetsko prvenstvo kojem će domaćin biti Uzbekistan. Između 11. i 17. travnja Hrvatska će odigrati dvije ključne utakmice protiv Poljske, a u prvom ogledu hrvatski igrači će gostovati.


Slovenija - Hrvatska 1:2

STRIJELCI: 0:1 - Jurlina (20), 0:2 - Vukmir (28), 1:2 - Bukovec (29).

SLOVENIJA: Peček, Đurić, Čop, Vesel, Janež, Osredkar, Turk, Duščak, Totošković, Bukovec, Čeh, Kneževič, Muratagić, Lovrec. Izbornik: Tomislav Horvat.

HRVATSKA: Primić, Mužar, Kustura, Bilić, Čekol, Postružin, Jurlina, Vukmir, Jelovčić, Marinović, Mataja, Perić, Sekulić, Piplica, Čizmić. Izbornik: Marinko Mavrović

Linker
26. travanj 2024 06:38