JUNG YEON-JE Afp
NEPREMOSTIVA PREPREKA

Kraj za Andreja Gaćinu! Hrvatski stolnotenisač ispao od neugodnog Francuza, Pucar ostao zadnja nada

Andrej Gaćina više nije u pojedinačnom olimpijskom turniru u Tokiju
Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. srpanj 2021. 08:05

Nakon Togoanca s kojim dakako nije imao problema u 1. kolu u subotu, nedjelja je donijela puno ozbiljnijeg suparnika. Za Andreja u Tokiju, tako se pokazalo očito i nepremostivog.

Francuz Emanuel Lebesson (41. igrač svijeta) svladao je Gaćinu (42. ranking) 4-0 (11:6, 11:8, 12:10 i 13:11). Andrej je imao problema doslovno cijelim tijekom susreta. Čak 21 poen izgubljen na vlastiti servis, od toga čak 7 u drugom setu tek je jedan od razloga neuspjeha.

Uz sve, očito je izgubio i psihološku stabilnost, a to se očitovalo tijekom trećeg seta. U jednom se trenutku požalio naš igrač da ne vidi dobro lopticu pri servisu. Prema pravilima, pri servisu svakog trenutka loptica mora biti vidljiva, a Lebesson doista u jednom trenutku serve glavom malo zaklanja lopticu...

Lebesson čak i jest upozoren s razlogom, ali ovaj detalj je već da za naslutiti nervozu kod Andreja koji nije dosad jednom igrao protiv Francuza. U trećem setu se činilo da je Gaćina možda na putu preokreta. Imao je vodstvo 10:7 i dakle tri set lopte! Slijedi 5 uzastopnih poena Lebessona i odlazak i trećeg seta na stranu Francuza. Vrlo sličan scenarij i u četvrtom setu.
Sada je Gaćina imao dvije set lopte pri vodstvu 10:8, pa još jednu pri vodstvu 11:10. Niti jednu nije iskoristio, Lebesson jest sve svoje, odmah i iz prve, te zasluženo ide dalje.

Doduše, sumnjamo baš da se i Francuz nešto posebno okoristio prolaskom dalje jer mu je sljedeći suparnik prvi stolnotenisač svijeta, glavni kandidat za zlato, Kinez, Fan Zhendong.

U pojedinačnom turniru još nam je preostao Tomislav Pucar koji za prvog suparnika u ponedjeljak ima Slovenca, jako mu dobro poznatog, Bojana Tokiča.

Linker
26. travanj 2024 09:07