DAMIR KRAJAC/CROPIX
VELIKI REZULTAT

Miholjević četvrti na Europskom prvenstvu, sin legende najavljuje sjajnu karijeru

U vožnji na kronometar istaknuo se hrvatski 18-godišnjak koji nastavlja obiteljsku tradiciju
Piše: HinaObjavljeno: 24. kolovoz 2020. 19:12

Mladi hrvatski biciklist Fran Miholjević, sin legende hrvatskog biciklizma Vladimira Miholjevića, osvojio je odlično četvrto mjesto na europskom juniorskom prvenstvu u vožnji na kronometar, dok je Švicarac Stefan Kung novi europski seniorski prvak.

Hrvatska nije imala predstavnika u seniorskoj konkurenciji na Europskom prvenstvu u Plouayju, međutim za sjajne vijesti iz Francuske pobrinuo se 18-godišnji Fran Miholjević osvojivši četvrto mjesto u juniorskoj konkurenciji.

Fran, koji je sin legende hrvatskog biciklizma, direktora CRO Racea i sportskog direktora u momčadi Bahrein McLaren Vladimira Miholjevića, je 25.6 kilometara dugačak kronometar prošao za 33 minute i 25 sekundi. Bronca, koju je osvojio Talijan Lorenzo Milesi pobjegla mu je za 29 sekundi.

Zlato je osvojio Čeh Mathias Vacek s vremenom 32:39, dok je drugi bio Nijemac Marco Brenner sa tri sekunde zaostatka.

"Zadovoljan sam, iako četvrto mjesto donosi drvenu medalju. Ostvario sam odličan rezultat. Znao sam da mogu biti u prvih deset, no sretan što sam završio tako visoko. Na vrhu sam Europe, to je važno," kazao je Fran kojeg u petak očekuje i cestovna utrka.

"U petak ću imati cestovnu utrku. Današnji rezultat je za mene vrlo dobar motiv, ali trebat će mi malo više sreće u cestovnoj utrci za novi vrhunski rezultat, a sigurno ću biti u formi", rekao je Miholjević koji je 2. kolovoza postao punoljetan, a trenutačno je član slovenske momčadi "Adria Mobil" iz Novog Mesta, u kojoj je, od 1997. do 2001. godine, kada se zvala Krka - Telekom Slovenije, član bio i njegov otac.

U seniorskoj konkurenciji slavio je Švicarac Kung koji je 25.6 kilometara dugačak kronometar prošao za 30 minuta i 18 sekundi, 18 sekundi brže od Francuza Remija Cavagna, dok je treći bio Belgijanac Victor Campenaerts sa 21 sekundom zaostatka.

"Sretan sam zbog pobjede. Bila je ovo poštena ruta, tipična za francusku Bretanju, kada morate voziti punom snagom od starta do cilja", rekao je Kung, koji je vozio prosječnom brzinom od 50 km/h.

Švicarac je na europskom tronu naslijedio branitelja naslova Belgijanca Remca Evenepoela koji je nedavno doživio težak pad na jednodnevnoj utrci u Lompardiji i za njega je ova sezona završila.

U seniorskoj konkurenciji slavila je Nizozemka Anna van der Bregen s vremenom 34:03 ispred sunarodnjakinje Ellen van Dijk (+ 0:31) i Švicark Marlen Reusser (+ 0:59).

U konkurenciji do 23 godine pobijedili su Norvežanin Andreas Leknessund (30:58) i Njemica Hannah Ludwig (35:53), dok je kod juniorki najbolja bila Nizozemka Elise Uijen (37:24).

Linker
26. travanj 2024 22:50