JONATHAN NACKSTRAND Afp
SP RUKOMETAŠICA

Dankinje nastavile s berbom medalja, pred domaćom publikom u uzbudljivom dvoboju svladale Švedsku

Dankinje su dominirale veći dio utakmice, povele 5:1, no uporne Šveđanke su pomalo rušile prednost
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. prosinac 2023. 18:14

U uzbudljivom susretu za brončanu medalju na SP rukometašica u danskom Hernigu, domaćin Danska pobijedila je Švedsku 28:27 (18:15). Danskoj je to sedma svjetska medalja, ima jedno zlato, tri srebra i ovo joj je četvrta bronca.

Inače, Danska ima tri olimpijska zlata i tri europska zlata, a uz to i tri europska srebra. Ukupno 16 medalja na velikoj sceni. Danska je druga u Europi, treća na svijetu, a vraća se na OI nakon 2012. kada su posljednji puta bile u Londonu, a s tri zlata jedina su olimpijska reprezentacija u povijesti ženskog rukometa.

Dankinje su dominirale veći dio utakmice, povele 5:1, no uporne Šveđanke su pomalo rušile prednost i došle u drugom dijelu drugog poluvremena do poravnanja, pa odmah do vodstva, no nisu to uspjele sačuvati. Mie Hojlund je kod 27:26 iz jednog solo prodora zabila gol odluke, Linn Blohm je smanjila, ali Švedska više nije imala vremena za izjednačiti, jer su Dankinje sačuvale loptu do kraja utakmice.

Susret su vodili pred 12.500 gledatelja Španjolci Alvarez i Bustamante. Kod Danske Anne Mete Hansen, Mie Hojlund i Kristina Jorgensen po 5 pogodaka, 7 obrana Sandre Toft, a kod Švedske samo 5 obrana Bundsen, a najefikasnije Mellgaard i Blohm sa 7, te Axner s 4 gola.

Linker
30. travanj 2024 19:40