DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SLAVLJE U SUTINSKIM VRELIMA

Dvije pobjede zaredom i veliki preokret: Zagreb slavio i protiv drugog bivšeg hrvatskog izbornika

U susretu 2. kola A skupine SEHA lige PPD Zagreb je pobijedio Pelister sa 26:23
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 06. veljača 2021. 22:11

Zagreb je upisao i drugu uzastopnu pobjedu ove sezone. Dobro da je startala SEHA liga. U lošem prvom i dobrom drugom poluvremenu svladali su Eurofarm Pelister i pokazali da se mogu dignuti i nakon -5, što je velika stvar. Još uvijek se bore više sa sobom nego s protivnikom.

Oslabljeni Pelister bio je u prvom dijelu znatno koncentriraniji i razbio je lošu obranu Zagreba, što je glavni uzrok minus 3 u prvih 30 minuta za domaćina. Josip Perić je lagano dirigirao igru s Građanom i Markovskim na crti, u startu im je pomogao šuterski raspoloženi Maraš, a obranama vratar Čanevski, koji je vodio 6:3 protiv Zagrebovih vratara u prvom dijelu susreta. I kada bi se gledalo statistički, to je bilo to što se vidjelo na semaforu. No, Pelister je bio znatno bolji čak i bez Mađovskog, Kušana i Mandalinića koji je ostao na klupi, jer ga je Babić želio sačuvati od ozbiljnijeg rizika uoči utakmica s Tatabanyom (istegnuo međurebreni mišić). Nije mu nedostajao, jer je njegova momčad lagano vodila.

Zagreb nije mogao uloviti ritam. Na momente se činilo "sad će", no bilo je previše pogrešaka u obrani, izgubljenih lopti, promašenih napada. Vrhunac dekoncentracije je duplo isključenje u 30. minuti. Bili su zagrebaši poprilično ukočeni u odnosu na izdanje protiv Tatrana, bez rizika, brzine, a tako je s igračima s kojima raspolažu najteže.

Josip Perić je na početku drugog dijela simultankom dignuo Pelister na +5, Zagreb je djelovao izgubljeno, ali se onda probudio u obrani s dvije obrane Ašanina i krenuo je lov. Od 17:12 za Pelister u 43. minuti nije ostalo ništa, serijom 5:0 Zagreb je ulovio priključak. Tri minute kasnije Burić je zabio za prvo vodstvo Zagreba na utakmici (19:18). I tu je počelo uzbudljivo nadigravanje za pobjedu. Zagrebova obrana postala je sve bolja i Pelister je popustio. U drugom dijelu od -5 na +3 na kraju, to zvuči bolje od svega.

Već u utorak Zagreb gostuje u Celju, u četvrtak mu stiže Barcelona, a u subotu Nantes. Sad još da osvoje i barem bod u Ligi prvaka…

Nakon dva kola u skupini A vodi PPD Zagreb s dvije pobjede, Pelister ima pobjedu i poraz, a Metaloplastika i Tatran Prešov po jedan poraz.

Linker
03. svibanj 2024 11:41