FRANCK FIFE Afp
JAVIO SE I IZBORNIK

Francuzi hvale hrvatske navijače! Karabatić poručuje: ‘Ovo je pravo zadovoljstvo, pogotovo u ovim uvjetima...‘

‘Uvijek je teško igrati protiv momčadi kao što je Hrvatska‘, dodao je vratar Gerard
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. siječanj 2022. 09:23

Francuska je opravdala status favorita i na premijeri u Szegedu svladala Hrvatsku 27:22.

- Ovo je pravo zadovoljstvo, jer znamo da je početak natjecanja uvijek težak. Pogotovo u ovim uvjetima, s covidom-19 i nepotpunim pripremama koje su iza nas. Jako smo sretni, dobro smo odigrali utakmicu. Krenuli smo vrlo dobro, nakon toga smo si malo zakomplicirali stvari. Hrvatska se vratila jer smo promašivali, ali smo se branili jako dobro tijekom cijelog susreta – izjavio je Nikola Karabatić.

Iako mu je već 37 godina, francuski rukometaš hrvatsko-srpskog porijekla još se nije predao i ide po svoj četvrti europski naslov nakon što se popeo na tron 2006., 2010. i 2014. godine.

- O tome uopće ne razmišljam. Kraj turnira je još uvijek vrlo daleko i radije se fokusiram na početak. Osobito na Euru, gdje je cesta uvijek vrlo teška, i potrebno je puno da se dođe do kraja – napomenuo je Karabatić.

Još jedan iskusnik, vratar Vincent Gerard, dijelio je Karabatićevo zadovoljstvo prvim bodovima aktualnih olimpijskih pobjednika.

- Velika natjecanja osvajaju se igranjem dobre obrane. Uvijek je teško igrati protiv momčadi kao što je Hrvatska, ali sam sretan jer smo odigrali jako dobro. Morali smo napraviti određene prilagodbe s obzirom na izostanak Luke Karabatića, ali su novi igrači odigrali stvarno dobro. Publika je pružila snažnu podršku Hrvatskoj, što je našu izvedbu učinilo još posebnijom – istaknuo je Gerard koji je obranio nekoliko ključnih zicera.

Naravno, zadovoljan je pobjedom na startu bio i francuski izbornik Guillaume Gille.

- Prije svega bih istaknuo da smo prvi korak na ovom Euru napravili zahvaljujući vrlo jakoj obrani. Bilo je neophodno ostati racionalan i smiren. Uspjeli smo, upisali smo prve bodove koji su jako važni. Igračima nije bilo lako u ovim okolnostima, ali smo ipak krenuli pobjedom i to je veliki razlog za zadovoljstvo – poručio je Gille.

U subotu Francuze u Szegedu čeka lakši zadatak, ogledat će se s Ukrajinom, dok Hrvatska i Srbija igraju utakmicu vrijednu prolaska u drugi krug...

Linker
27. travanj 2024 04:01