ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
ATMOSFERA U SZEGEDU

Pogledajte ove kadrove: Hrvatski i srpski navijači izašli na ulice, padaju zajedničke fotografije

Prijateljsko raspoloženje trenutno vlada uoči ključnog susreta na Europskom prvenstvu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. siječanj 2022. 13:31

Hrvatska i Srbija večeras će od 20.30 odmjeriti snage u Szegedu. Ključan je to susret drugog kola skupine C u koji Srbi ulaze nošeni pobjedom nad Ukrajinom, dok je iza Kauboja poraz od favorizirane Francuske.

I dok čekamo početak susreta u Pick Areni, iz Szegeda stižu lijepe scene. Nekakvog neprijateljskog raspoloženja, na koje su neki navikli, u ovim trenucima nema. Štoviše, na ulicama se mogu vidjeti kadrovi koji prikazuju prijateljsku atmosferu između navijača obiju reprezentacija.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix


Piše: Dražen Pinević

Bez Mandića, Jelinić stigao, stižu Musa i Ravnić

David Mandić dobio je utakmicu suspenzije i neće ga biti u sastavu reprezentacije na utakmici protiv Srbije. Na brzom anigentskom testiranju još jedan igrač je pozitivan, no to ne mora značiti ništa dok ne dođu rezultati PCR testiranja. Uglavnom, na treningu u petak popodne nije bilo Leona Šušnje i Lovre Mihića. Šušnja je pozitivan, dok je Mihić graničan. Uglavnom, HRS je na testiranja uputio Željka Musu i Valentina Ravnića te ih pozvao da dođu u slučaju potrebe da bi bili na raspolaganju za susret protiv Srbije.

Reprezentaciji se u Szegedu već priključio Marin Jelinić, da bi bio zamjena za isključenog Mandića.

- Iskreno jedva čekam ulazak. Dobro se osjećam u izolaciji sam pokušao trenirati koliko se to može. Osjećam se dobro, samo čekam da se sve to sredi i da se priključim timu – kaže Luka Cindrić koji je bio negativan na posljednjem COVID testiranju, što znači da je na raspolaganju za današnji susret.


"Bilo je super igrati pred našim navijačima"

Ne znamo zašto, no Tin Lučin nije bio u kombinacijama za osječke pripreme i ne bi ga ni bilo da se nisu razboljeli Duvnjak i Cindrić. No, mali Riječanin je pokazao još jednom da ima petlju, da dobre igre u svim dosadašnjim pozivima u reprezentaciji nisu slučajnost i da je forma u Wisli postojana i vrijedna nastupa. Bio je naš najbolji igrač u prvom sudaru s Francuzima.

Izgledalo je kao da je igrao deset,a ne prvi puta protiv Francuske?

- Pa dobro, bilo je dobrih stvari, ali i dosta onih na kojima moramo poraditi. Mislim da smo odigrali jednu ravnopravnu utakmicu. Novi jesam, nije bilo pritiska, više je bila čast i ponos, pune tribine naših navijača. Bilo je super, šteta da smo izgubili takvu utakmicu.

Imate li podršku iskusnijih?

- Imamo podršku iskusnijih igrača i mislim da možemo s optimizmom gledati naprijed. Ako smo tako uspjeli zaustaviti Francuze, ne vidim zašto to ne bismo trebali protiv Srbije ili Ukrajine.

Gledali ste Srbiju?

- Jesmo, gledali smo Srbiju i gledat ćemo još nekoliko puta. Moramo ih dobro proučiti. Komentar? Nije mjerodavno, jer mi smo igrali s Francuskom, a oni s Ukrajinom. Srbija ima jako dobru sredinu obrane, neće je biti lako probiti.

Jeste li očekivali takav nastup protiv Francuske?

- Nisam očekivao da ću imati toliku minutažu, premda sam bio spreman. Brzo smo kliknuli, postoji sustav igre u napadu i u obrani koji se poštuje. Mjesta za napredak još ima i nadam se da će se to vidjeti kako prvenstvo bude išlo dalje – zaključio je Tin Lučin.

Linker
26. travanj 2024 04:48