Arhiva
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
TEŠKO STRADANJE

Potpuni debakl Zagreba u Ligi prvaka! Hrvatski prvak doživio jedan od najtežih poraza ove sezone

U 11. kolu rukometaši hrvatskog prvaka poraženi su u Danskoj s 38:29
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. veljača 2021. 20:40

Aalborg - PPD Zagreb 38:29 (22:14)
AALBORG Jutlander bank Arena. Bez gledatelja. Suci: Lesczynsky i Piechota (Poljska)


AALBORG: Aggefors (3+2), Gade (10); Jakobsen, Rasmusen, Barthold 9 (2), Claar 5, Sandell 4, Christensen 5, Saugsturp 1, Jensen 2 (1), Andersen, Marcher 8, Christiansen 1, Mollgaard 3, Antonsen. Trener Stefan Madsen


PPD ZAGREB: Ašanin, Jandrić (9); Vistorop 5 (3), Mrakovčić, Mandić 1, Klarica, Burić 6, Obradović 1, Stojnić 1, Kraljević 1, Laljek 3, Matanović 4, Ravnić, Hrstić 4, Leimeter 3, Grahovac. Trener Vlado Šola
SEDMERCI: Aalborg 2 (2), PPD Zagreb 5 (3)
ISKLJUČENJA: Aalborg 6 minuta (Sandell 23, Christensen 32, Barthold 33), PPD Zagreb 6 minuta (Mandić 10, Stojnić 17, Matanović 55)
IGRAČ UTAKMICE: Sebastian Barthold



Novo teško stradanje PPD Zagreba u Ligi prvaka. Ovaj puta u Danskoj, 11 poraza u 11 odigranih utakmica i sve manje nade da će se ove sezone uopće sastati s bodom što se još u povijesti igranja ovog kluba u Ligi prvaka još nikad nije dogodilo. Naime, ostaju još gostovanja u Nantesu i Kielu, a u Zagreb će stići Veszprem. Teško je tu očekivati u ovakvom stanju bilo što.


Zagreb je u prvom dijelu primio 22 gola, kontri Danaca bilo je kao u priči. Sebastian Barthold zabio je 6 golova u prvih sedam minuta utakmice. Još mu se priključio Marcher na desnom krilu, pa su njih dvojica skupa u prvom dijelu što s kontrama, što s pozicije u bliži vratarev kut zabili čak 13 komada. Ako tome dodamo da se napucavao preko Zagrebove obrane Henrik Mollgaard, koji u reprezentaciji ne prelazi centar za napad, onda je sve još i puno jasnije. Zagreb nije djelovao kao ozbiljna momčad na razini Lige prvaka. Bilo je tu dobrih dionica, ali sve to su bili samo bljeskovi, ništa od kontinuiteta igre koja je pucala u svim segmentima, obrani pogotovo.


Felix Claar švedski srednjak u redovima Aalborga poigravao se sa Zagrebovom obranom, nekoliko je puta “izuo” Obradovića, a ni drugi nisu bili bolje sreće. Napadačke blejskove koje smo spomenuli imali su Hrstić i Leimeter, te s nekoliko dobrih poteza Matanović. Svi ostali su bili ispod razine igrača vrijednih Lige prvaka.


Imao je Aalborg 18:9, prijetio da bi već u prvom dijelu mogao otići na +10, ali na sreću to se nije dogodilo. Neshvatljiva je takva dekoncentracija Zagreba u startu utakmice, toliko bezveznih šuteva Obradovića, Klarice, nemoć u igri jedan na jedan i Aalborg je sve to samo lijepo iskoristio i ništa više od toga. A bilo je to dosta za +8 čak.


Nastavljena je muka i u drugom dijelu. Ponovo je bilo dobrih perioda u igri Zagreba, ali trajali su prekratko. Aalborg je usporio, igrao koliko je trebalo da dočeka kraj. Potpuno indisponiran Klarica, Mandić koji promašuje, Burić koji kasni u igru barem 10 minuta, pa je u 41. minuti Claar prešao i granicu od +10, nakon čega je pao i moral zagrebašima i izgledalo je to dosta teško. S druge strane treneru Aalborga Madsenu je izgledalo lijepo pa je lagano s igračima koji više sjede na klupi dovršio utakmicu. Jedina dobra vijest za Zagreb je da je poraz ipak bio ispod 10 razlike.


Sljedeći utorak PPD Zagreb je gost Nantesa, a dva dana kasnije u Sutinska Vrela dolazi Veszprem.

Linker
26. travanj 2024 14:52