GORAN MEHKEK Cropix
DOŠLI KAO ZAMJENA

Atentat na rukomet u Areni Zagreb: Hrvatski prvak je teško oštećen, sramota da takvi uopće sude Ligu prvaka

Suđenje na utakmici Zagreba i Montpelliera u osmini finala LP nije bilo na razini
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 28. ožujak 2024. 22:39

Nažalost, moramo o sucima, jer oni su kako reče jedan prijatelj nakon utakmice napravili atentat na rukomet. Sramota je da takvi suci uopće sude osminu finala Lige prvaka i da ih EHF uopće šalje na takve utakmice. Danci nisu trebali biti u Zagrebu, oni su bili zamjena za Nijemce koji su dva dana ranije otkazali, ali to je bila velika greška. I zato što je provokacija nakon svega poslati Dance na takvu utakmicu u Zagreb i zato što ti Madsen i Mortensen nisu dorasli takvom rukometu.

Napravili su bezbroj grešaka, kompenzacija, oštetili i jednu i drugu momčad, da ne bude zabune. Zagreb ipak malo više u cjelini gledano, no to više nije bitno, jer to će biti zaključak EHF-a i onog tko ih delegira. Počet ćemo od kraja i zadnjeg napada Zagreba. Dibirov kreće u kontru, pada na iskustvo. Realno, nije to bio ni faul, posebno ne za dvije minute, ali ako su dosudili dvije minute to znači namjeru i onda je to dvije sekunde prije kraja sedmerac za Zagreb. Izvukli su se s Kosom na devet metara, a to je bila nemoguća misija.

Zagrebu prije toga nisu dosudili čisti penal na Klarici, dosudili su Kosu probijanje koje nije bilo, jer su protivnici uletjeli ispod njega dok je bio u skoku, kasnili su u dizanju ruke za napad Montpelliera barem za tri dodavanja, što je Skube velemajstorski pretvarao u strpljenje svoje momčadi. Nisu dosudili Zagrebu sedmerce za ono što su sudili Montpellieru, kada je obrana iz šest metara u pitanju, kompenzirali su - kada greškom isključe igrača oduzmu loptu ‘nagrađenom’ na neviđeno s nekim prijestupom koji nitko nije vidio.

Bijesan ima pravo biti i Canayer. Montpellieru nisu ne kraju sudili čisti penal na Simonetu, na Srninu pljusku Porteu, koja je udarac u glavu, nisu reagirali s dvije minute makar su tu pravila striktna, u jednom napadu Montpelliera jedan sudac je dosudio gol Portea, a drugi istovremeno probijanje Porteu, pa su vijećali s delegatom. Svašta su napravili i ne znamo na koju varijantu bi poljski delegat inače nekad sjajan sudac Marek Goralczyk mogao takvom suđenju dati pozitivnu ocjenu za ono što su pokazali u Zagrebu.

E, Dancima su smetali Gubica i Milošević, a njih dvojica su za ovakve doktori. A EHF im je dao za pravo. Zašto to radi EHF, doista je nejasno. To je prvo šteta za rukomet, a zamislite kako je ljudima koji se trude da to naprave najbolje što mogu. To stvarno nije uredu. Kraj svih elitnih sudaca, a ima dobrih i u situaciji kada su u tjednu samo četiri utakmice Lige prvaka poslati takve suce koji čak ni u Danskoj nisu vrh, nema baš nikakvog smisla.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. ožujak 2024 22:46