RONALD GORSIC Cropix
LIGA PRVAKA

PPD Zagreb pružio snažan otpor, ali Veszprem na kraju slavi, hrvatski klub dočekala rasprodana Arena

Veszprem je bio u najozbiljnijem izdanju, ali je Zagreb odgovorio vrlo hrabro
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. studeni 2022. 20:39

VESZPREM - PPD ZAGREB 32:28 (16:15)

VESZPREM Arena. Gledatelja 5.020. Suci: Erdogan i Ozdeniz (Turska).

VESZPREM: Corrales, Cupara (10+1); Štrlek 2, Vajlupov 2, Pechmalbec 2, Lauge, Mahe 1, Yahia 5, Elisson, Ilić 1, Marguč, Sipos 2, Ligetvari, Nilsson 3, Nenadić 6, Elderaa 3. Trener Momir Ilić

PPD ZAGREB: Slavić (11+2), Panjtar, Dibirov 2, Čupić 2 (2), Musa 6, Kavčić 2, Srna 1, Klarica 1, Ćavar 1, Kraljević 2, Grahovac 3, Dodić 3, Sirotić, Gojun 2, Leimeter 3. Trener Slavko Goluža

SEDMERCI: Veszprem 6 (2), PPD Zagreb 3 (2)

ISKLJUČENJA: Veszprem 6 minuta (Ligetvari 10, Sipos 44, Mahe 54 ck), PPD Zagreb 12 minuta (Kavčić 16, Dibirov 19, Gojun 32, 37, Klarica 48, Grahovac 58 ck)

IGRAČ UTAKMICE: Petar Nenadić


Pohvalno, u vrijeme SP u nogometu, Veszprem Arena bila je rasprodana za rukomet. Zagreb je izgubio, ali još jednom ove sezone bio je blizu, no zamalo kratak. Plaća skupu cijenu, ali to je nažalost tako. Pobijedio je rejting jedne od najbolje europske momčadi danas.

Veszprem je bio u najozbiljnijem izdanju, ali je Zagreb odgovorio vrlo hrabro. Vidjela se namjera da sve što rade, rade brzo, a u toj brzini naravno bilo je i grešaka i promašaja, no to je cijena s kojom će se u narednom periodu morati nositi. Sustav je bio kao i ranije, Dodić za napad, Gojun za obranu, počeo je Zagreb u sedmorki s Kraljevićem Klaricom i Srnom, nastavili su Leimeter i Kavčić. Obrana je primila 16 golova, ali je obrana kada se postavila izgledala dobro i nije nakon osvojen lopte stala, nego je jurnula na protivnički gol. Dibirov je vukao polukontru, kako to inače radi Čupić, čak je i Gojun koji igra samo obranu u toj tranziciji dvaput bio strijelac. Ali, Cupara je obranio nešto više nego što je trebao i s jednim isključenjem manje Veszprem je u prvom dijelu sagradio mini prednost. Ali, nije ni po čemu bio bolji od Zagreba, što je bilo ohrabrujuće.

Vesprem je na pola prvog dijela ostao bez Yahie koji je loše reagirao na jedan start Kavčića, no mali Ilić se dobro snašao, a najviše problema Zagrebu radili su Nenadić i sedmerci. Tek na kraju je Marguča zaustavio vrlo dobri Slavić. No, Marguč je dva zabio, a Zagreb svoj jedini promašio (Dibirov).

U egalu se igralo drugo poluvrijeme. Nažalost i s dva isključenja Gojuna u samo pet minuta nastavka. Iz toga su se izvukli, ali iz grešaka ne, pa je Veszprem otišao na +2 i Goluža je time outom pokušao to zaustaviti. I uspio, Zagreb se vratio s -3 u egal 24:24 u 47. minuti. Onda su turski suci odabrali stranu i to Zagreb više nije mogao braniti. Veszprem se dignuo na novih +3 i tu prelomio utakmicu. Rejting Veszprema bio je prevelika zapreka za Zagreb. Šteta, jer igrali su odličnu utakmicu, ali to je tako… Približili su se na kraju, ali dostići nisu mogli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 02:31