Zvonimir Srna u lanjskoj utakmici protiv Aalborga

 GORAN MEHKEK Cropix
ZAGREB ČEKA AALBORG

‘To ne prolazi ni protiv koga u Ligi prvaka, a lani smo pokazali kako se može s Dancima‘

Danas u 2. kolu skupine B Zagreb u Areni dočekuje danski Aalborg, a Zvonimir Srna je optimist uoči prve domaće utakmice
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. rujan 2024. 12:50

Nakon neslavnog završetka utakmice u poljskom Kielcu, Zagreb u drugom nastupu ove sezone u skupini B, prvom domaćem, dočekuje momčad danskog prvaka Aalborga, lanjskog finalista Lige prvaka. Toj činjenici i ne treba poseban dodatak. Težak posao za Zagreb koji će morati izgledati najbolje ove sezone ima li bilo kakve ozbiljne namjere protiv Danaca koji su u 1. kolu kod kuće razbili vrlo jaki francuski Nantes.

Makar će u Zagrebu reći da su 50 minuta u Kielcu izgledali dobro, istina je da utakmica traje 60 minuta. Istina da su mladi, da je Aalborg skuplji, da neki zagrebaši prvi puta igraju Ligu prvaka sve su činjenice, no činjenice ne znače da se sa svim tim treba miriti tako lagano kako su to učinili zadnjih desetak minuta u Kielcu.

Zvonimir Srna jedan je od temelja igre ove momčadi Zagreba. Obrana s njim i Gojunom na čelu, te s Mandićem iza bila je OK u Poljskoj, ali nažalost nije uspjela izdržati zbog silne količine pogrešaka u napadu.

- To ne prolazi ni protiv koga u Ligi prvaka, a posebno ne protiv momčadi kao Aalborg koji nam dolazi u srijedu. Sve smo lani dokazali. U prvoj utakmici smo loše krenuli, vraćali se, okrenuli na +4, da bi zbog grešaka jedva na kraju iščupali bod. U Aalborg smo došli nakon Eura, bili smo dekoncentrirani i izgubili smo lagano deset razlike. Jasno je da im se lopte ne smiju poklanjati, jer oni su tu najjači. Ako ih se svede na igru 6 na 6, onda šanse rastu, što je pokazala naša utakmica lani u Zagrebu. Mislim da to možemo pokazati.

U Kielcu je bilo problema.

- Bili smo 50 minuta u igri, griješili smo i do tada, ali griješili su i oni, držali smo se nekako. Obrana je do pet minuta prije kraja primila 23 gola, što je mislim ok, ali Kielce ima tu rutinu i kvalitetu da je na kraju prelomilo utakmicu. S toliko grešaka u napadu, ni dobra obrana ne može pomoći. Tu se moramo najviše popraviti.

image

Srna nakon ove sezone odlazi iz Zagreba u Montpellier

GORAN MEHKEK Cropix

Bit će velikog posla u srijedu?

- Naravno, oni su sjajna momčad, na svakoj pozicija imaju ekstra igrače. Mi pokazujemo da možemo, ali te neke padove moramo izbjeći. To nas je izdiglo lani, pokazali smo da možemo, pa nema razloga da tako nešto ne ponovimo.

Vaša posljednja sezona u Zagrebu?

- Da, odlazim na kraju sezone u Montpellier. Zagreb mi je dao priliku, tu sam šest godina, napredovali smo. Mislim da je realno potražiti novi izazov, a Montpellier to sigurno jest, jer svi znamo o kakvom se klubu radi.

Kako ste preživjeli Pariz?

- Teško, iskreno rečeno. Očekivali smo svi više. Mislim da je pad počeo nakon poraza od Slovenije koji je došao nakon pobjede nad Njemačkom. Da smo to dobili, tko zna kako bi sve završilo, a onda je došla Švedska koja nas je potpuno dotukla. Nismo bili dobri, nismo mogli obrambeno odoljeti protivnicima koji su vrlo jaki. Nije lako kada puno radiš, treniraš, boriš se s problemima, a onda dođe sve to što očekuješ i ne napraviš ništa. To je frustrirajuće, unosi loše raspoloženje, ali što je tu je, moramo dignuti glavu i gledati naprijed. Mislim da možemo bolje, to mi se čini jako važnim nakon svega što smo prošli. Kako god i to nam je velika škola – zaključio je Zvonimir Srna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 12:50