Dalibor Jurinović i Marko Mrvica

ZAHTJEVAN POTHVAT

Najbolji sudački par u 2023. godini: Poznati hrvatski dvojac nakon dugotrajne dominacije svrgnut s trona

U posljednjoj godini zajedničkog suđenja dočekali su svoj prvi naslov najboljeg sudačkog para
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. siječanj 2024. 11:46

Najbolji sudački par u 2023. godini su Dalibor Jurinović i Marko Mrvica. Četrnaest godina trajala je dominacija Matije Gubice i Borisa Miloševića, dok im je zadarsko-biogradski dvojac uvijek bio prvi za petama. I onda, u posljednjoj godini zajedničkog suđenja dočekali su svoj prvi naslov najboljeg sudačkog para u Hrvatskoj. Lijepa priča nakon svega što su napravili na rukometnom terenu.

To je: 1100 odsuđenih utakmica, 180 europskih među kojima je 70 u Ligi prvaka, četvrtfinale Lige prvaka Kiel - Dinamo Bukurešt, sve domaće završnice, SEHA završnice, četiri europska prvenstva, od kojih tri ženska i jedno muško, Final Four Lige prvakinja dva puta, Final Four Europske lige dva puta, od toga finale Kiel - Berlin, pa Mediteranske Igre... Što se jednostavno može reći - zaslužili su.

- Sudimo skupa od 1998. Odradili smo 26 sezona, 23 premijerligaške. Ja sam igrao u Zadru, Marko je došao, Siniša Bubi Rudić, koji je bio sjajan sudac se vratio živjeti u Biograd, on nas je povukao da probamo i tako je sve krenulo – kaže Dado Jurinović, glasnogovornik para.

Marko Mrvica je iz Biograda, 50 godinu ima na leđima. Radi u fitness centru i ovo mu je posljednja godina suđenja. Obiteljski, supruga Marina, dva sina, atletičar Karmelo i vaterpolist Berto.

Dalibor Jurinović je rođeni Banjalučanin, živi dugo u Zadru. Turizam mu je kao prioritetna djelatnost. Supruga Ana, dvije kćerke, mlađa (13) atletičarka kopljašica Leona, starija kćer Lana koja je krenula očevim stopama u odbojku. Jurinović je i predsjednik strukovne komisije, obojica kažu:

- 150 dana na godinu cijelo ovo vrijeme, što je minimalno, bili smo udaljeni od obitelji koje su nam bile najveća podrška u cijeloj toj priči.

Linker
21. srpanj 2024 12:20