BRUNO KONJEVIC/CROPIX Cropix
PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Rukometni klub Sisak dobio vjetar u leđa: ‘Sponzorskom podrškom odlučili su nagraditi njihov trud i rad‘

O dugoj tradiciji i popularnosti rukometa u Sisku svjedoči uvijek ispunjena dvorana Brezovica
Piše: SNObjavljeno: 03. siječanj 2024. 13:49

Zadovoljstvo nam je i iznimno smo ponosni da je Rukometni klub Sisak potpisao Ugovor o sponzorstvu sa TŽV Gredelj d.o.o., poznatim proizvođačem vagona i ostalih željezničkih vozila. Tvornica je to koja ima više od 125 godina tradicije i iskustva u projektiranju, proizvodnji, rekonstrukciji, modernizaciji i održavanju svih vrsta željezničkih vozila.

Inicijativom Vlade Republike Hrvatske, TŽV Gredelj d.o.o. je 2021. godine ušao u sastav grupacije Tatravagonka, europskog lidera u proizvodnji tramvaja i vagona. Od tada se u Gredelju zaposlilo preko 250 ljudi, plaće su porasle 30% te su potpisani unosni Ugovori s europskim i svjetskim naručiteljima.

Rukomet se u Sisku igra preko 70 godina, a o dugoj tradiciji i popularnosti svjedoči uvijek ispunjena sisačka dvorana Brezovica. U proteklih 10 godina ostvareni su respektabilni rezultati na svim razinama natjecanja. U tom razdoblju seniorska je ekipa od najnižeg ranga napredovala tri stupnja natjecanja, a sada se natječe u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever i sastavljena je velikom većinom od domaćih igrača. U jesenskom dijelu natjecateljske sezone 2023./2024. godine seniorska ekipa zauzela je 4. mjesto te ima realne izglede za plasman u najelitnije natjecanje Hrvatskog rukometnog saveza.

Podmladak Rukometnog kluba Sisak okuplja veliki broj djece te u navedenom razdoblju također ostvaruje odlične rezultate. U rad Rukometnog kluba Sisak, kroz razne selekcije, od mini rukometa do seniora uključeno je stotinjak mladih rukometaša o kojima se brinu i treniraju ih licencirani treneri Hrvatskog rukometnog saveza. Osvajane su medalje na državnim natjecanjima, a klub je stvorio sedam mladih reprezentativaca te trenutno ima 6 natjecateljskih ekipa.

Sve gore navedene rezultate, zajedništvo, entuzijazam i timski rad prepoznali su iz tvrtke TŽV Gredelj d.o.o. te su odlučili sponzorskom podrškom nagraditi trud i rad Rukometnog kluba Sisak te mu omogućiti da uz još bolje uvjete i kvalitetniji rad, nastavi ostvarivati svoje ciljeve.

Ovaj Ugovor o sponzorstvu je veliki vjetar u leđa sisačkom rukometnom klubu u ostvarivanju zadanih ciljeva te velika pomoć u daljnjem razvoju.

Linker
03. siječanj 2024 13:52