VLADO KOS/CROPIX Cropix
‘POKVARILI SMO DOJAM‘

Izbornik Hrvatske nakon poraza: ‘Kad nam se priključe igrači koji nedostaju, idemo u rat s Francuzima!‘

Hrvoje Horvat nije bio zadovoljan viđenim, ali je istaknuo da su svjesno pošteđeni određeni igrači
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. siječanj 2022. 19:17

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u zadnjem je pripremnom susretu pred odlazak na Europsko prvenstvo u Osijeku izgubila od Rusije s 26:28.

Nakon dugo vremena ne idemo s pobjedom na veliko natjecanje. Rusi su pokazali gdje smo tanki, premda je istina da smo bez Mamića, Duvnjaka i Cindrića jako oslabljeni. No, nismo dobro izgledali u finišu druge utakmice i ako je trebala opomena, ova je na vrijeme.

Izbornik Hrvoje Horvat nakon utakmice kaže:

- Sretni nismo nakon poraza, ali 45 minuta je bilo dobro, svjesno smo prištedjeli igrače, ušli u rotacije i nanizali velike pogreške koje su Rusi iskoristili i zasluženo pobijedili.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Kakav je sada plan?

- Sada čekamo 10. siječanj i PCR, pa ćemo vidjeti na čemu smo.

Jesmo li spremni za Euro?

- Spremni smo, imamo još neke treninge prije starta i nadam se da će nam se priključiti igrači koji nedostaju da bismo išli u rat s Francuskom već na startu.

Hoćete li zvati nekoga nakon ovog turnira da se priključi?

- Još je sutra cijeli dan, pa dok dođu testovi, vidjet ćemo. Bit ćemo strpljivi s odlukama – zaključio je izbornik Hrvoje Horvat.

Nije nikoga pohvalio ni izdvojio ni u subotu.

- Rekao sam da momčad uvijek izdvoji nekoga, ovaj puta je to bio Jaganjac.

Naš najbolji strijelac bio je s 9 velikih golova Jaganjac, ali obrana nas nije nagradila.

- Sve što smo dobro napravili jučer, danas smo pokvarili. Primili smo 28 golova, a mi kao momčad koja želi više to si ne smijemo dopustiti.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Raspoloženje prije Eura?

- Vjerujemo u prolaz i u sebe i moramo gledati sebe i igrati svoj rukomet. Drago mi je da su ljudi došli, a bilo bi u puno da su drugačija vremena. Nadam se da će tako biti i u Mađarskoj – zaključak je Jaganjca.

Ivan Pešić u subotu je s osam obrana bio onakav kakvog želimo.

- U prvom dijelu je bilo dobro lice. Kasnije smo pokazali da ako nismo u cijelu utakmicu maksimalni, lako se okrene na drugu stranu. Rusi su igrali dobru obranu, imali smo dosta šuteva izvana, puno problema radio nam je pivot, ali mislim da do prvenstva sve možemo sanirati.

Velimir Petković, trener Rusije, zadovoljniji nego prvog dana.

- Ova Rusija ima snage, vidio sam želju koja dugo fali ruskim igračima već dugo vremena. U subotu smo napravili previše grešaka i kažnjeni smo. Rekao sam da želim pobjedu danas na prijepodnevnom treningu, odigrali smo disciplinirano i uspjeli.

Komentar za Hrvatsku?

- Hrvatskoj jako fale dva svjetska igrača Duvnjak i Cindrić koji su više od glavnih. Bez obzira na poraz uzeo bih Hrvatsku kao kandidata za visok plasman na Euru – zaključio je Petković.

Linker
26. travanj 2024 21:59