SWEN PFORTNER Dpa Picture-alliance Via Afp
PRIJATELJSKI SUSRET

Olimpijsko zagrijavanje je počelo, Hrvatskoj stiže Egipat: ‘Nama je najvažnije da mi izgledamo dobro‘

Očekujem da pokažemo konture, disciplinu igre, očekujem ono što smo radili cijelo ovo vrijeme - rekao je Sigurdsson
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 05. srpanj 2024. 14:01

Zasad se puno i odlično radi u Prelogu. Atmosfera je naravno kao i uvijek odlična, reklo bi se - idila, ali odgovora kako bi to trebalo izgledati na olimpijskom turniru u Parizu zasad iz hrvatskog tabora - nema. Zato će možda utakmica s Egiptom na kraju prvog dijela priprema u subotu u 16.30 u Varaždinu dati naznake što možemo očekivati u Parizu. Odgovore iz punog treninga još ne treba očekivati, ali će utakmica s Egiptom i najava izbornika Sigurdssona da na pripreme u Opatiju u drugom dijelu od 11. srpnja vodi samo 17 igrača, od 21 koliko ih sada ima, dati neke konkretnije odgovore.

Izbornik traži balans, traži promjene u našoj igri, želi disciplinu posebno kod povratka u obranu, želi okomitost kojoj mi baš nismo napadački skloni, želi kako je sam najavio znatno više trčanja nego što je to bio slučaj do sada. Što će od svega dobiti, vidjet ćemo vrlo skoro.

U Varaždin nam dolazi Egipat koji se priprema za OI duže nego mi. Egipat koji nam je došao glave na SP u Švedskoj prije godinu i pol, Egipat zbog kojeg smo godinu dana čekali nadu da uđemo u olimpijske kvalifikacije za Pariz, Egipat zbog kojeg su se dogodile brojne turbulencije i promjena izbornika u našem timu. Ili kratko rečeno - jako ozbiljan i jako dobar Egipat, najbolja izvaneuropska selekcija u ovom trenutku.

- Očekujem da pokažemo konture, disciplinu igre, očekujem ono što smo radili cijelo ovo vrijeme pripremajući se za OI. Tražimo pravi balans, jer treba nam momčad od 14 igrača koja može igrati svaki drugi dan. Jedna utakmica nije bila problem, znali smo odigrati odlično, ali za kontinuitet treba više. Rezultat je uvijek važan, ali nije u prvom planu, jer smo i Egipat i mi iz punog treninga. No, bez obzira na to očekujem punu ozbiljnost i maksimalan pristup - kaže Dagur Sigurdsson.

Ozlijeđenih i bolesnih nema, trenira se maksimalno i to je prva velika stvar kada govorimo o pripremama. Lovro Mihić je dobio naknadni poziv nakon što je David Mandić definitivno morao odustati. No, Miha je već navikao ne te stvari, na čekanja zbog kojih nikad nije pomislio odustati i bez ikakvih problema se uključio u priču, a sudeći kako djeluje mogao bi biti vrlo zanimljiv za Dagura Sigurdssona. Njegova energija, brzina, discipliniranost, činjenica da igra na vrhunskoj razini u Ligi prvaka u dresu Wisle samo potvrđuju stvari.

- Nije bilo problema, naravno. Možda sam tek malo kasnije saznao, ali bilo je dosta vremena da posložim stvari i tu sam. Nije mi prvi put.

Forma i energija nisu sporni?

- Mi smo imali dobru sezonu u Wisli, osvojili smo duplu krunu u Poljskoj pokraj Kielca, solidni smo bili i u Ligi prvaka, makar smo na startu imali problema. Sve se nekako dobro posložilo, ja sam igrao puno, Krajewski s kojim sam znao dijeliti minute pomagao je na desnom krilu, tako da je bilo dosta prostora i kada sve ispadne dobro, to je najbolji odgovor. Pozitivno gledam i na ovu sad situaciju, makar sam povremeno bio tu.

Egipat će nam biti prvi test?

- Što reći, a ne prisjetiti se koliko su nam zagorčali život na posljednjem SP. To je sjajna momčad koja igra jako tvrd rukomet, koja sa španjolskim trenerom ima disciplinu i sigurno da će nam ta utakmica dobro doći da vidimo gdje smo. Imamo kasnije i utakmicu s Francuzima, vjerujem da je i dosta vremena da se posložimo do Pariza.

U Parizu nas čeka težak posao?

- Sama činjenica da je teško doći do Olimpijskih Igara govori puno o reprezentacijama koje će igrati tamo. Tu nema slabog protivnika, to je utakmica svaki drugi dan. Mnogi kažu kako bi bilo dobro biti prvi ili drugi u skupini da ne idemo na Dansku i Francusku odmah, ali opet, tu nema pravila. Bilo je situacija s pod navodnicima boljim ždrijebom, a loše je završilo kao u Riju. Osim toga, mi idemo tamo sa željom pohrvati se sa svima, pa tako i s Danskom i s Francuskom. Dobro, možda bi bilo bolje sresti ih što kasnije, ali mislim da to nije ključna stvar. Nama je najvažnije da mi izgledamo dobro.

Linker
05. srpanj 2024 14:02