Vedran Pavlek
 SCREENSHOT: HTV
KOSTELIĆ: HRVATSKA VELESILA!

‘Sve mi suze idu!‘ Vedran Pavlek objavio koliko su skijaši skupili za Petrinju pa zaplakao pred kamerama

‘Sigurno im nije lako, ali nadam se da smo im priuštili barem malo veselja‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. siječanj 2021. 18:00

"Svi smo zaneseni. Ovo je stvarno za anale! Mi imamo četiri čovjek u repki, četiri čovjeka koji stoje na nogama i sva četiri su bila u 30! Tako da je to postignuće samo za sebe. A ovo je, ovo je fantastično - trojica među 15! Mi smo na razini velesile na ovoj utrci", rekao je prvo oduševljeni Ivica Kostelić nakon današnje sljemenske utrke koja ulazi u povijest hrvatskog skijanja.

Filip Zubčić je osvojio peto mjesto u slalomskoj utrci za Svjetski kup na Crvenom spustu, što mu je najbolji rezultat u karijeri u ovoj disciplini, a u Top 15 su mu se pridružili Matej Vidović kao 12. i Samuel Kolega na 15. poziciji. Istok Rodeš bio je 23.

image
Ivica Kostelić
RONALD GORSIC/CROPIX

Trojica među 15?

"Dogodilo se točno ono što im je trebalo. Prvo Zubo koji je za nas sada vrh koplja. Dvije srčane, dobre vožnje za njega. Onda Matej, ovih dana smo radili treninge na Crvenom i Zelenom spustu, i očito je uspio pronaći onaj stari filing, svoju pravu vožnju i ponovno naći svoj način skijanja. Pinokio? Što reći, imao je drugo najbrže vrijeme drugog laufa. Istok se već dugo traži, a nakon one ozljede na početku sezone i ovo mu je baš trebalo za samopouzdanje. Drago mi je za sve i za svakog od njih, jako sam ponosan", rekao je Kostelić i odgovorio na pitanje što možemo očekivati u nastavku sezone.

"Dolaze veleslalomi, ovo je Filipu veiki poticaj i za nove bodove, a također i za ostale dečke, za sve utrke koje dolaze".

image
Vedran Pavlek
RONALD GORSIC/CROPIX

Posebno je emotivno bilo obraćanje direktora alpskih reprezentacija i organizacijskog odbora sljemenske utrke Vedrana Pavleka koji je na spomen potresom pogođenih poodručja zaplakao pred kamerama HTV-a.

Hrvatski skijaši odlučili su dati 10 posto od nagrada sa Sljemena za pomoć područjima pogođenima potresom, a isto toliko dodat će i organizatori utrke.

"Radi se o 350.000 kuna koje smo skupili zajedno. Nije zanemariv, nije niti ogroman iznos, ali u najmanju ruku je gesta suosjećanja s tim ljudima. Ali mogu vam reći da smo danas dobivali poruke od ljudi iz Petrinje, da nas gledaju pred televizorima...", rekao je Pavlek i zaplakao pred kamerama.

Jedva je nastavio:

"Sve mi suze idu, sigurno im nije lako. Sigurno im nije lako, ali nadam se da smo im priuštili barem malo veselja".

"I nije bila obična Kraljica zbog ovih rezultata. Ovo je čudo. Imamo jednog u pet, tri u 15 i četiri u 30, što je neponovljiv rezultat nas kao ekipe. I dokaz da se uporan i strpljiv rad uvijek isplati. I za sve skeptike koji su mislili da slalomska ekipa nije dobra, ovo je dokaz".

Video možete pogledati OVDJE

Linker
27. travanj 2024 03:20