Vaterpolo Hrvatska U-20
 Hrvatski Vaterpolski Savez
VATERPOLO

Hrvatska zauzela peto mjesto na Svjetskom prvenstvu: U posljednjem susretu pala je Španjolska

Na ovom je prvenstvu Hrvatska u 6 utakmica ostvarila 5 pobjeda i samo jedan poraz
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. rujan 2021. 18:37

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 12-8 (6:2, 2:2, 1:1, 3:3)

PRAG - Otvoreno plivalište Podoli. Suci: Aimbetov (Kazahstan) i Kananovič (Bjelorusija).

HRVATSKA: Pavić (8 obrana), N. Burburan 1, Čondić Kadmenović 1, R. Akrap 1, Babić, Stahor, Tomasović 1, D. Akrap, Penava, Brubnjak 3 (2), Žuvela 3, Vukojević 2, Jurišić. IZBORNIK: Vjekoslav Kobešćak.

ŠPANJOLSKA: Aguirre (10 obrana), Biel Lara, Asensio, Ponferrada, Linares, Valera 2, Teclas, Fernandez, Valls Ferrer 1, Casabella 5, Daura, Ramon. IZBORNIK: Svilen Piralkov.

PETERCI: Hrvatska 2-2, Španjolska -.

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 15, Španjolska 7.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 3-5 (60%), Španjolska 5-14 (35%).


Naša mlada vaterpolska reprezentacija pobjedom je okončala nastup na Svjetskom prvenstvu u Pragu do 20 godina. Svladavši Španjolsku, a temeljem briljantno odigrane prve četvrtine u kojoj je napravljena za Španjolce očito nenadoknadiva razlika, izabranici Vjeke Kobešćaka okončali su svoje vaterpolsko odrastanje kao peti.

Naime, ova im je utakmica bila ujedno oproštaj od nadmetanja u mlađim dobnim uzrastima.

Na ovom je prvenstvu Hrvatska u 6 utakmica ostvarila 5 pobjeda i samo jedan poraz, ali taj jedan je bio u najnezgodnijem trenutku. U četvrtfinalu, u susretu koji baca u “utješnu” borbu za poredak od petog do 8. mjesta.

Protiv Španjolske je Hrvatska povela u prvoj već dionici čak 6:1, na koncu te četvrtine 6:2 i to je bio početak kraja za mladu Furiju. Suparniku nije od pomoći bio čak niti sjajan vratar Unai Aguirre koji spada u red najboljih mladih vratara na svijetu i koji je uostalom branio i za seniorsku momčad Španjolske na OI u Tokiju.

Linker
02. svibanj 2024 13:08