Ivica Tucak je najavio Svjetsko prvenstvo

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
PRIPREME ZAKLJUČENE POBJEDOM

Ivica Tucak najavio SP: ‘Sve se jasnije vide konture naše igre, a jedna stvar je iznimno važna‘

Hrvatska je za kraj priprema u Puli pobijedila Italiju s 12:11 (3:3, 3:4, 3:2, 3:2)
Piše: HinaObjavljeno: 15. lipanj 2022. 10:55

Uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo hrvatski vaterpolisti su pripreme u Puli zaključile pobjedom u prijateljskoj utakmici protiv Italije. Slavili su 12:11 (3:3, 3:4, 3:2, 3:2) pred prepunim tribinama gradskog plivališta u Puli. Ovo je bila prva utakmica vaterpolista u Istri od postojanja države, na novosagrađenom pulskom bazenu.

„Bila je to iznimno intenzivna utakmica, činilo se da nije prijateljska koliko je intenziteta bilo u bazenu. No, super da je bilo tako. Drago nam je da je rezultat otišao na našu stranu, ali to naravno nije bilo najvažnije. Primarno je da se vide konture naše igre, da imamo agresivnost, borbenost i želju, što su momci pokazali. Ovo je mlada reprezentacija s puno mladih igrača koji će po prvi puta debitirati na velikom natjecanju. Ova utakmica s Talijanima poslužila je kao odličan pokazatelj kako igrači reagiraju u stresnim situacijama“, rekao je Ivica Tucak, izbornik reprezentacije.

Ovaj je nastup reprezentacije bio posljednji ispit u Hrvatskoj. Slijede im dva slobodna dana, a nakon toga okupljanje u Zagrebu gdje će u petak i subotu odraditi treninge te se uputiti prema Budimpešti. Do početka Svjetskog prvenstva očekuje ih još jedna prijateljska utakmica.

U Budimpešti će ih 18. lipnja dočekati Mađari, što će za obje momčadi biti i posljednja provjera uoči početka Svjetskog prvenstva. Prvi dio natjecanja Barakude će igrati u Debrecenu gdje se okupljaju reprezentacije skupine B (Hrvatska, Njemačka, Japan i Grčka).

„U ovim kratkim pripremama uspjeli smo odraditi sve što smo namjeravali. Iznimno je važno da smo se homogenizirali kao ekipa. Stvorili smo atmosferu koju smo naslijedili od igrača koji su ovdje bili prije nas. Uvijek je lijepo pobijediti za kraj priprema i želim se zahvaliti ovoj predivnoj publici koja nas je došla podržati. Ispratili su nas na Svjetsko prvenstvo na najljepši mogući način. Sada je naš cijeli fokus na utakmici s Grčkom. Analizirat ćemo ovu utakmicu i odlazimo puni optimizma na Svjetsko prvenstvo“, zaključio je kapetan Ivan Krapić.

Svjetsko prvenstvo održat će se u Mađarskoj od 18. lipnja do 3. srpnja, s time da vaterpolski dio prvenstva počinje 21. lipnja. Raspored na SP-u je sljedeći: Grčka - Hrvatska (21. lipnja, 19.30 sati), Hrvatska - Njemačke (23. lipnja, 18 sati) i Japan - Hrvatska (25. lipnja, 18 sati).

Linker
08. kolovoz 2022 13:13