Arhiva
 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
PORAZ KOJI NE PEČE

Jug namučio moćni Pro Recco u utakmici bez rezultatskog značaja, briljirao Merkulov sa četiri gola

I prije utakmice je bilo jasno da će Pro Recco u skupini okončati na prvom, a Jug na drugom mjestu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. travanj 2021. 21:42

Vaterpolisti Juga AO u posljednjem su susretu skupine A Lige prvaka, na trećem turniru igranom u Ostiji, izgubili od talijanskog Pro Recca sa 11-12 (3-3, 2-4, 3-1, 3-4).

Talijanski Pro Recco jedini je sastav koji e u ovosezonskom izdanju Lige prvaka imao stopostotan učinak. Deset utakmica i isto toliko pobjeda. U srijedu navečer su svoju jubilarnu pobjedu ostvarili nad Jugom AO, ali minimalno tek i puno teže nego je to bilo prije nekoliko mjeseci kada su svladali istog suparnika 18:3.

Na golu Pro Recca je briljirao Marko Bijač s ukupno 12 obrana, od toga i jedan peterac Fatoviću. S druge strane, maestralnu je utakmicu kao i cijeli ovotjedni turnir odigrao odlazeći Rus u Jugu AO, Daniil Merkulov. U talijanskom sastavu nije bilo našeg centra Nikše Dobuda, ali razlog tomu je što trener Gabriel Hernandez uigrava momčad za završnicu Talijanskog kupa za tjedan dana. U domaćim, talijanskim natjecanjima, Dobud ne igra odnosno Pro Recco ga nije niti prijavio. Sama je utakmica bila lišena svake natjecateljske uzbudljivosti jer obje su momčadi već ranije osigurala prvo odnosno drugo mjesto u skupini.

Puno zanimljivije je bilo u B skupini koja se igra u Budimpešti. Ondje je Waspo 98 Hannover svladao Dinamo iz Tbilisija 7:6, ali nakon što su još do pred kraj treće dionice Gruzijci vodili 6:3, sredinom treće dionice i 6:3. Petar Muslim je postigao čak 4 gola za njemačku momčad, od toga su Muslimovi golovi bili za smanjenje vodstva Dinama na 6:5 i izjednačenje 6:6. Ovom pobjedom je Waspo 98 Hannover nadomak nastupa na završnom turniru Lige prvaka.

U istoj je skupini Brescia kiksala protiv slabašnog Jadrana iz Herceg Novog koji je dan ranije izgubio od Dinama iz Tbilisija. Očito je da je i Jokovićeva Brescia u krizi, ali na njihovu sreću oni su ranije osigurali nastup na Final 8 turniru Lige prvaka početkom lipnja u Beogradu.

Linker
27. travanj 2024 05:49