EUROKUP

Mladost svladala Kotorane, Jadran propustio priliku već prvog dana osigurati mjesto među 16 najboljih

Jadran je realizirao svih pet peteraca, no, skupo je plaćena katastrofalna realizacija igrača više
Piše: Dejan Bauer, Toma DragičevićObjavljeno: 04. prosinac 2020. 23:01

Pobjeda mladostaša jest zaslužena, pa i rezultatski uvjerljiva, ali da je to lagano ostvareno... nije! Dokaz kako konačan rezultat zna biti varljiv. Gosti su opasno prijetili pune tri četvrtine, sredinom druge su vodili i 7:5. Trener Sandro Sukno je od momčadi pune mladića, s dvojicom anonimnih, a dobrih stranaca (Amerikanac i Brazilac), plus ponešto iskusnijih igrača poput vratara Kralja, ljevorukog Crepulje, složio sasvim pristojnu, nimalo bezopasnu momčad. Čvrsti, pokretni u obrani, s puno bloka i opasnim napadom u kojima “sijeva” sa svih strana.

Prema onom što su pokazali uz Savu, poprilično su nam se svidjeli. Srećom pa je za Mladost proradila desna strana u zadnjih minutu i pol druge četvrtine. Prvo Harkov, pa onda i Visković 2 sekunde prije “velikog odmora” uspjeli su izjednačiti na 7:7. U trećoj četvrtini samo jedan pogodak, u mrežu gostiju je loptu “zakucao” Harkov. Nakon tri dionice bilo je tek minimalnih 8:7 za Mladost, a onda pada odluka u zadnjoj četvrtini.

- Utakmicu nismo otvorili na najbolji mogući način. Bez obzira što u Primorcu nema pretjerano zvučnih imena pokazali su se kao ozbiljni protivnici, srčani i borbeni. Ugodno su me iznenadili, a što je utakmica više odmicala mi smo pokazali superiornost i zasluženo pobijedili - rekao je Zoran Bajić, trener Mladosti.

Dvaput Josip Vrlić s igračem više, pa u istoj situaciji Lazić i Dašić, te je točno pet minuta prije kraja Primorac bio “slomljen”. Zagrepčani su napravili značajan korak, možda i presudan za plasman u osminu finala Eurokupa. Danas u 2. kolu su Zagrepčani slobodni budući da se tada sastaju Primorac i mađarski Eger, a Žapci će ponovo u bazen u nedjelju u podne protiv Mađara. Nadamo se ipak s nešto malo boljom igrom od ove protiv Primorca.

Jadran je na startu kvalifikacijske skupine B propustio veliku priliku već prvog dana zapravo osigurati mjesto među 16 u Eurokupu. Igrači Mile Smodlake realizirali su svih pet peteraca, no, skupo je plaćena katastrofalna realizacija igrača više. Jadran je s brojčanom premoći u bazenu bio u devet navrata te zabio samo jednom.

- Neke nam se stvari ponavljaju, loš početak i taj mali korak ujedno najteži, privesti utakmicu u svoju korist. To će biti postići teže nego što sam mislio - rekao je Smodlaka čiji igrači u subotu (11 sati) igraju protiv moskovskog Dinama.

Rezultati kvalifikacija Eurokupa:

Skupina A: BVSC - Panionios 18:9 i Barcelona - Lille 12:12 (Krizman 1 i Kujačić 1 za goste).

Skupina B: Sabadell - Jadran 9:8 i Dinamo Moskva - Steaua 9:8

Skupina C: OSC - C. zvezda 15:5 i Noisy-le-Sec - Triglav 20:9 (Petković 4, Krapić 3 za pobjednika)

Skupina D: Vouliagmeni - Ludwigsburg 21:6 (Bašić 2/Blažević 2) i Pays d'Aix - Carouge 16:4

Skupina E: Mediterrani - Radnički Kragujevac 9:13 i Savona - Potsdam 12:8

Skupina F: Mladost - Primorac 13:8

Skupina G: Strasbourg - Apollon 8:7 (Babić 1, Buha 1, Marković 1 za Francuze) i Szolnok - Terrassa 20:14

Skupina H: Novi Beograd - Oradea 12:9

Linker
26. travanj 2024 11:34