Izbornik Ivica Tucak
 PAUN PAUNOVIC/CROPIX
NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

‘Rekao sam iskreno i pošteno Marceliću da nije dovoljno dobar!‘ Pogledajte popis hrvatske reprezentacije

Ivica Tucak odredio je 15 reprezentativaca za kvalifikacijski turnir Svjetske lige u Debrecenu
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 05. siječanj 2021. 18:34

Izbornik hrvatske seniorske reprezentacije Ivica Tucak odredio je popis od 15 igrača koje vodi u mađarski Debrecen na europski kvalifikacijski turnir Svjetske lige. Od 19 igrača koliko ih se nalazi na pripremama, otpala su očekivano dvojica vratara - Marin Šparada i Ivan Marcelić, centar Luka Lončar, te vanjski Franko Lazić.


To znači da u srijedu ujutro put Mađarske kreću: Marko Bijač i Toni Popadić (vratari), Josip Vrlić, Nikša Dobud, Luka Lozina (centri), Andro Bušlje, Marko Macan, Rino Burić, Hrvoje Benić (braniči), Lovre Miloš, Maro Joković, Xavi Garcia, Luka Bukić, Loren Fatović i Zvonimir Butić (napadači).


Izbornik je obrazložio ovakav odabir:


- Što se vratara tiče, idu dvojica ovog trenutka najboljih. Marko Bijač je ionako praktički neupitan, a Toni Popadić je u ovom trenutku u boljoj formi. Rekao sam odavno da će u reprezentaciji igrati oni koji u datom trenutku, po mišljenju svih nas u stručnom stožeru, mogu doprinijeti više uspjehu reprezentacije. Rekao sam iskreno i pošteno Marceliću da nije dovoljno dobar, ali to nikako ne znači da je upitan. Marcelić je sjajan dečko, odličan vratar, ali u ovom trenutku vidim Popadića boljim - po ovom će pitanju izbornik Tucak.


Na dva metra smo na pripremama već imali oštru konkurenciju s čak četvoricom klasnih igrača, obogaćenu povratkom Nikše Dobuda. U Mađarsku će Barakude s trojicom centara, dok doma ostaje Luka Lončar, inače jedan od stožernih igrača u minulom razdoblju.


- Lončar ima ozljedu koju vuče još od utakmice protiv Olympiacosa u Ostiji, u Ligi prvaka. Vrlo snažan udarac u glavu, u oko, ispod njega. To nije ozljeda s kojom treba išta riskirati i zato sam ga odlučio poštedjeti za ovaj turnir.


Hrvatski vaterpolisti u Debrecen kreću u srijedu u 10 sati, a prvu utakmicu Barakude će odigrati u petak. Riječ je o četvrtfinalu protiv Crne Gore (16.45), a pobjednik tog para u polufinalu će za suparnika imati boljeg iz ogleda Mađarska - Italija.

Linker
16. travanj 2024 17:49