Sandro Sukno

 Christian Santi/Alamy/Alamy/Profimedia
TRILER U FINALU

Hrvati na krovu Europe nakon velike drame u Beogradu: ‘Toliko sam sretan, pokazali smo tko je najbolji!‘

Ove je sezone osvojio europski Superkup, naslov prvaka Italije, Talijanski kup i sada Ligu prvaka
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. lipanj 2022. 21:33

NOVI BEOGRAD - PRO RECCO 16:17 (13:13 - 4:4, 2:1, 5:4, 2:4 - 3:4)

BEOGRAD - Plivalište Vlaho Orlić. Gledatelja 1.500. Suci: Margeta (Slovenija) i Stavridis (Grčka).

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 3, Mandić 1, Martinović, Vučinić, D. Pijetlović 1, Gogov, Jakšić 6, Perković, Vlachopoulos 1, Drašović 1, V. Rašović, Coimbra Serra (8 obrana). TRENER: Igor Milanović.

PRO RECCO: Del Lungo (obrana), Di Fulvio, Zalanki 5 (2-2), Figlioli, Younger 4, Cannella 2, Presciutti, Echenique, Ivović 1 (1-1), Lončar, Aicardi, Hallock 1, Negri. TRENER: Sandro Sukno.

-----------------------------------------------------

RASPUCAVANJE PETERACA: 14:13 V. Rašović, 14:14 Ivović, Mandić - greda, 14:15 Canella, 15:15 R. Drašović, Younger - greda, 16:15 Vlachopoulos, 16:16 Di Fulvio, Jakšić - greda, 16:17 Zalanki

--

PETERCI: Novi Beograd -, Pro Recco 3-3. REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Novi Beograd 5-13 (38%), Pro Recco 6-10 (60%).

---------------------------------------------------

Nemamo hrvatski klub, ali imamo Hrvate na krovu Europe, odnosno vaterpolske Lige prvaka. Pro Recco je petercima pred 1.500 srpskih navijača u Beogradu pobijedio domaći Novi Beograd u finalu Lige prvaka i osvojio svoj jubilarni, 10. naslov prvaka Europe.

Ujedno su prvi klub nakon 14 godina koji je uspio obraniti naslov najboljeg na Starom kontinentu. Prvi nakon i opet Pro Recca iz 2008. No, ove 2012. umnogome zaslugom trenera, našeg Sandra Sukna! Dakako, nismo zaboravili niti na centra Luku Lončara.

- Odlično! Toliko sam ponosan na svoju momčad! Na sve dečke, stožer, cijeli klub. Da, imali smo u jednom trenutku za nas neuobičajeno veliki pad, ali izvukli smo se. Ha mislim, to je bila vrlo teška utakmica protiv iznimno jakog suparnika. Oni su igrali doma, pred svojim punim tribinama i navijačima, ali moji su dečki pokazali da su najbolji. Osvojili smo sve ove sezone i sada sam toliko sretan - koju minutu nakon finala će naš Sandro Sukno.

image

Luka Lončar

BRUNO KONJEVIC/CROPIX

Igrački dragulj u vodi pretvara se i u dijamant na klupi. Doduše, blago smo najavljivali takvo što, ali pustimo sad taj dio. Ove je sezone Sukno na klupi Pro Recca osvojio europski Superkup, naslov prvaka Italije, Talijanski kup i sada naslov prvaka Europe. Štoviše, obranili su krunu iz prošle sezone što je u vaterpolskoj Ligi prvaka vrlo, vrlo teško i rijetko.

U izjednačenom finalu, sredinom treće četvrtine je Pro Recco vodio 8:7, da bi nakon te dionice rezultat bio 11:9 za Novi Beograd. Ipak, talijanski se prvak nije predavao, vratio se i poravnao na 11:11, a u igri gol na gol, posljednji pogodak u 32 minute bio je onaj Mađara Gergo Zalankija samo 12 sekundi prije kraja, za izjednačenje i peterce.

Upravo je Zalanki bio u seriji raspucavanja peteraca i strijelac onog ključnog, za pobjedu i slavlje Pro Recca, ali i ponos nas Hrvata zbog uspjeha Sandra Sukna i Luke Lončara.

U utakmici za treće mjesto Ferencvaros je pobijedio Bresciu 14:12, dok je za peto mjesto Barceloneta bila bolja od Waspo 98 Hannovera 12:10 (Muslim 3, Macan 2 za poražene). Nagradu za najboljeg igrača turnira LEN je udijelila, iznenađujuće, Giacomu Cannelli (Pro Recco) iako je nedvojbeno najbolji bio Gergo Zalanki.

Linker
17. travanj 2024 13:58