JEFF PACHOUD Afp
ZOI SKIJANJE

Samuel Kolega zadovoljan nastupom u slalomu: ‘Prva i druga vožnja su stvarno bile napadačke‘

Filip Zubčić je očekivao mnogo više nego što je na kraju dobio
Piše: HinaObjavljeno: 16. veljača 2022. 08:57

Hrvatski skijaš Samuel Kolega je osvajanjem 15. mjesta u slalomu na ZOI u Pekingu ostvario svoj najbolji olimpijski rezultat, što ga je učinilo zadovoljnim nakon nastupa na stazi "Ledena rijeka" u Yanqingu.

"Prva i druga vožnja su stvarno bile napadačke. Nisam imao nimalo rezerve. Danas je to bilo dovoljno za 15. mjesto, s tim sam stvarno zadovoljan. Uzeo sam bodove za Svjetski kup, a to je dobar znak za dalje. Sve u svemu, stvarno sam zadovoljan", prokomentirao je 23-godišnji Zagrepčanin svoj slalomski nastup u kojem je nakon 18. mjesta u prvoj vožnji, u drugoj imao šesti rezultat.

Za razliku od njega, Filip Zubčić je očekivao mnogo više nego što je na kraju dobio. Najbolji hrvatski skijaš je u prvoj vožnji bio 21., a slalom završio na 18. poziciji.

"Danas su za mene završile moje treće olimpijske igre, ne sa najboljim plasmanom u slalomu. Prvi 'lauf' je već bio dosta slab. Nisam se baš dobro skijao i dobro snašao. Nadao sam se da u drugom 'laufu' mogu puno toga nadoknaditi, bacio sam se koliko mogu, međutim skijanje nije bilo baš najbolje i ne bih baš rekao da sam zadovoljan s ovim Igrama", rekao je 29-godišnji Zubčić koji je u veleslalomu na ZOI u Pekingu osvojio 10. mjesto i time ostvario svoj najbolji olimpijski rezultat.

Linker
09. kolovoz 2022 01:12