KENA BETANCUR Afp
PRIJATELJSKI SAVJET

Legenda otvoreno o Đokoviću: Ako želi nastaviti igrati tenis, ostala mu je samo jedna opcija

‘Oni ne igraju za momčad. Znam što govorim kad kažem da su tenisači slobodne duše‘, kaže Becker.
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 29. listopad 2021. 21:13

Nakon što je Daniel Andrews, premijer australske savezne države Victorije, potvrdio da će na Australian Openu u siječnju moći nastupiti samo cijepljeni igrači, jasno je da je pred Novakom Đokovićem jedna od važnijih odluka u karijeri.

Želi li u lov na jubilarni deseti naslov u Melbourneu, srpski tenisač morat će prihvatiti uvjete koje su postavili Australci. U suprotnom će izgubiti šansu za novi Grand Slam, a potencijalno i prvo mjesto na ATP ljestvici. U nedavnom intervjuu za Blic, Đoković je izjavio da „trenutačna situacija uopće nije dobra“ te da ne zna hoće li putovati u Australiju. Njegov bivši trener Boris Becker smatra da 34-godišnjak nema puno opcija.

- Mogu shvatiti to da Đoković ne želi otkriti je li se cijepio. To je njegovo pravo i privatnost koju treba poštivati. S druge strane, ako želi nastaviti biti profesionalni tenisač, onda će očito morati prihvatiti pravila koja vrijede za sve. Država Victoria traži dokaz o cijepljenju i potpuno je nevažno što svi mi mislimo o tome. Ako je australska Vlada donijela takvu odluku, onda postoji samo jedno rješenje - rekao je Becker za Eurosport.

Tenisači su, kaže, „sami svoji poslovođe“.

- Oni ne igraju za momčad. Znam što govorim kad kažem da su tenisači slobodne duše. Ne volimo kad nas se trpa u ladice. Da, čuo sam brojke i iznenadio me podatak da je toliko tenisača na Touru necijepljeno (oko 35 posto, nap. a). Ipak, ako pogledate što se događa u svijetu, broj cijepljenih je u stalnom porastu i to je pozitivno. Sportaši si naprosto moraju posvjestiti da će se, ako žele nastaviti karijere, prije ili kasnije morati cijepiti. Mogu shvatiti da svatko ima svoja osobna uvjerenja, no morat će poštivati pravila - zaključio je legendarni Nijemac.

Linker
26. travanj 2024 11:27