DAVID GRAY Afp
PRILIKA ILI ZAMKA?

Đoković se s tim susreće prvi put u životu! Jesu li ovo krive procjene? Tako nije bilo ni protiv Federera

Favorita za pobjedu u nedjeljnom finalu Australian opena - nema. Tečajevi su poravnati.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. veljača 2021. 09:35

Nedvojbeno je, finale ovogodišnjeg Australian Opena bit će pravi spektakl! Novak Đoković kontra Danila Medvedeva. Deveto Novakovo finale, prilika mu je, jasno i za devetu titulu u Melbourneu. Ali, protiv sebe će imati strašnog mladog Rusa koji nije izgubio već gotovo četiri mjeseca i ima 20 pobjeda zaredom.

Kad se jedno za drugim spomenu prezimena dvojice finalista, jasno je tko je favorit u ovom duelu. Đoković ne gubi u Australiji, ali kladionice kažu - poravnato.

U trenutku nastajanja ovog teksta, koeficijent je na obojicu bio potpuno isti - 2.00. Ne znamo je li se ikad u povijesti dogodilo da je Novak u Australiji imao podjednaku kvotu s nekim suparnikom. Kroz povijest je, čak i u ogledima s Nadalom i Federerom bio favorit, ali to sada nije.

Naravno, u obzir su uzeti Novakovi problemi s ozljedom koji su ga mučili početkom turnira, kao i činjenica da je Medvedev jedina dva seta na turniru izgubio protiv drugog srpskog predstavnika Filipa Krajinovića.

Treba znati da će kladionice još modificirati svoje koeficijente, ali spomenimo i to da je srednja margina za zbroj gemova odmjerena na 41.5, a da je prosječni get-set tečaj u korist Đokovićeve pobjede od 3:0 jednak koeficijentu 5.30.

Linker
26. travanj 2024 21:33