ADRIAN DENNIS Afp
VRUĆA TEMA

Ivanišević: Nemam nade u promjenu odluke američkog predsjednika, za mene je to sve besmislica i s**nje

Svoj komentar na aktualnu situaciju dao je i legendarni hrvatski tenisač koji je Đokovićev trener
Piše: Andro PolićObjavljeno: 03. kolovoz 2022. 13:12

Nakon što je osvojio Wimbledon, Novak Đoković će, kako sada stvari stoje, uzeti predah od Grand Slam turnira. Iako ne svojom voljom, nego propisima SAD-a koji zabranjuje ulazak stranim državljanima koji nisu cijepljeni, a priče o srpskom tenisaču i cjepivu odavno su ispričane, pa stoga vrlo vjerojatno neće nastupiti na US Openu.

Ipak, Đoković trenira i priprema se kao da će nastupiti na turniru, čekajući nekakav veliki obrat u posljednjoj sekundi. Čak se u SAD-u javio pokret koji nastoji potaknuti predsjednika Joea Bidena na promjenu odluke kako bi osvajač 21 Grand Slama mogao zaigrati u New Yorku.

image
ROGER PARKER/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Svoj komentar na cijelu situaciju dao je i Goran Ivanišević koji je Đokovićev trener.

- Uvijek ima nade. Novak će napraviti sve kako bi bio tamo, možda će dobiti neku posebnu vizu. Osobno, nemam uopće nade u promjenu odluke američkog predsjednika prije početka turnira. Za mene to je sve besmislica i s**nje. Ako ste cijepljeni i pozitivni na koronavirus, smijete ući u SAD. Ako niste cijepljeni, ali ste negativni, ne smijete ući. Ima previše politike u sportu – rekao je Ivanišević prema pisanju La Repubblice.

Goran je odgovorio i na pitanje je li Đoković razmišljao o umirovljenju nakon što su mnogi kritizirali njegove odluke.

- Ne, da se to dogodilo nekom drugom tenisaču, u 90 posto slučajeva prestali bi igrati. Novak je rođeni borac i genij ovog sporta – poručio je Splićanin.

Linker
24. travanj 2024 15:21