TESS DERRY/PA IMAGES/PROFIMEDIA
FINALE DONOSI ODGOVOR

Sada je sve jasno! Đoković će nakon deportacije sigurno doživjeti novi udarac: ‘Novak će to gledati...‘

Daniil Medvedev osvrnuo se i na svoju burnu te rijetko viđenu reakciju u polufinalnom ogledu
Piše: SNObjavljeno: 28. siječanj 2022. 14:25

Drugi i peti tenisač svijeta odmjerit će snage u velikom finalu Australian Opena, a bez obzira na to kome će pripasti prestižni naslov težak udarac primit će i Novak Đoković.

Neki će reći, "ostvario se najgori scenarij" za srpskoga tenisača. Naime, za titulu će se boriti Rafael Nadal i Daniil Medvedev, dva imena koja se posebno isticalo još onog dana kada je postalo jasno da Nole mora napustiti Australiju i samim time propustiti turnir koji je osvajao čak devet puta.

Što se događa ako naslov ode u ruke velikog Rafe? U tom slučaju Španjolac dolazi do 21., a ujedno i rekordnog Grand Slama kojim se odvaja od Đokovića i Rogera Federera, dvojca koji je trenutno, kao i on uoči finala, na 20. titula.

Što se događa ako Medvedev osvoji Australian Open? S obzirom na to da će se Đokoviću po završetku turnira u Melbourneu otpisati 2000 bodova za lanjsku titulu, što znači da će imati 9015, dok bi Rus pobjedom nad Nadalom došao na 9735, Novak će izgubiti prvo mjesto na ATP ljestvici.

"Ponovno ću igrati u finalu s nekim tko želi osvojiti 21. Grand Slam. Pretpostavljam da je posljednji put Rafa gledao meč na televiziji, ali ne znam za koga je tada navijao. Mislim i da će Novak za dva dana gledati ovaj susret", rekao je Medvedev nakon pobjede protiv Stefanosa Tsitsipasa.

A ukratko se osvrnuo i na svoju burnu te rijetko viđenu reakciju iz polufinala.

"Emocije su takve, izgubio sam živce, ali na kraju mi je pomoglo to što sam izbacio sve iz sebi i dobio dva seta u nastavku", rekao je Medvedev.

Linker
05. svibanj 2024 20:55