GIUSEPPE CACACE Afp
TENIS OI

Španjolac bez odgovora za Novaka Đokovića, Srbin lagano u četvrtfinale, Stefanos Tsitsipas ispao

Jelena Ribakina, koja je u utorak pobijedila Donnu Vekić, bila je bolja u četvrtfinalu od Muguruze
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 28. srpanj 2021. 11:28

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković napravio je još jedan lagani korak prema osvajanju zlatne medalje, Španjolac Alejandro Davidovich Fokina nije mogao zaprijetiti Srbinu (6-3, 6-1), koji je osvojio sva tri Grand Slam turnira ove godine. Osvoji li zlato, ostat će mu još samo US Open za kompletiranje Golden Slama.

Jedan od onih koji je mogao ugroziti Đokovića, Stefanos Tsitsipas, eliminiran je od Uga Humberta. Grk je nezgodno pao na set-loptu Francuza u drugom setu, ukazana mu je liječnička pomoć, a Humbert je ranim breakom u trećem setu osigurao petu Top Ten pobjedu u karijeri. Đoković će, inače, igrati protiv Keija Nishikorija u četvrtfinalu, u međusobnim susretima vodi sa 16-2.

Jelena Ribakina, koja je u utorak pobijedila Donnu Vekić, bila je bolja u četvrtfinalu od Garbine Muguruze, dok je Marketa Vondroušova nakon što je senzacionalno izbacila Naomi Osaku, dočekala predaju Paule Badose. U nehumanim uvjetima, po velikoj vrućini i vlagi, Španjolka je kolabirala i morala predati meč. Kasnije je, logično, odustala od mješovitih parova.

Linker
26. travanj 2024 20:48