Getty Images
NIJE JOŠ SVE GOTOVO

U FINIŠU PRIJELAZNOG ROKA OBJAVLJEN TRANSFER FILIPA BENKOVIĆA, PJACA NAPOKON U NOVOM DRESU, BARCA DOVELA POJAČANJE IZ BRAZILA Rakitić odbio velikane!

Završio je prijelazni rok za engleske (ponoć) i talijanske klubove (20 sati), a do 2. veljače mercato traje za francuske, španjolske i njemačke. U Hrvatskoj zimski prijelazni rok traje do 15. veljače.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. siječanj 2020. 16:46

23.50: Filip Benković ima novi klub!

Nešto prije ponoći Bristol City je objavio da je na posudbu doveo bivšeg Dinamova stopera i veliku nadu hrvatskog nogometa, koji ostaje igrač Leicester Cityja. Benković će tako drugi dio sezone igrati u Championshipu i svojoj novoj momčadi pomoći u lovu na Premiership.

Bristol drži šesto mjesto koje vodi u doigravanje za Premiership, a ima šest bodova od Bilićevog West Broma koji je drugi.

23.00: United doveo napadača iz Kine: 'To je potez očajnika!'

Manchester United je u zadnjim trenucima prijelaznog roka dogovorio dolazak kineskog prvoligaša Shanghai Shenhua Odiona Ighala. Bivši napadač Granade i Watforda koji zadnje tri godine igra u Kini, a skupio je i 35 nastupa za reprezentaciju Nigerije, na Old Trafford stiže na posudbu do kraja sezone s opcijom otkupa.

Odion Ighalo i Domagoj Vida u okršaju Nigerije i Hrvatske na SP-u u Rusiji 2018. godine
Francois Nel Getty Images
Odion Ighalo i Domagoj Vida u okršaju Nigerije i Hrvatske na SP-u u Rusiji

Ighalo je već igrao u Premiershipu, zabio je 39 golova u 99 utakmica za Watford od 2014 do 2017. godine.

Jamie Redknapp je na svoj način prokomentirao moguću posudbu tešku četiri milijuna funti ocjenom bi dolazak 30-godišnjeg Nigerijca na Old Trafford bio - 'potez očajnika'.

22:30: Boateng ima novi klub

Kevin-Prince Boateng napustio je Fiorentinu i otišao na posudbu u Bešiktaš. 32-godišnji njemački veznjak u Turskoj ostaje do kraja sezone, a tamo će igrati s bivšim talentom Dinama Ajdinom Hasićem, koji je u petak također potpisao s turskim velikanom.

---------------------------------------------

21.43: Boban doveo dvojicu

Posljednjeg dana prijelaznog roka koji je u Italiji završio u 20.00 sati, Zvone Boban i Milan doveli su dvojicu nogometaša. Urugvajac Diego Laxalt vratio se s posudbe iz Torina, a osim njega crveno-crni dres obući će i Alexis Saelemaekers, koji je stigao na posudbu.

---------------------------------------------

21.35: Kapetan Rome Florenzi do kraja sezone na posudbi u Valenciji

Kapetan AS Rome Alessandro Florenzi (28), koji je izgubio mjesto prvotimca, otišao je na posudbu u Valenciju do kraja ove sezone.

Florenzi igra na poziciji desnog braniča, a mjesto prvotimca preoteo mu je Leonardo Spinazzola. Talijanski mediji posljednjih su dana pisali kako će Roma prodati Florenzija španjolskom prvoligašu za 20 milijuna eura, ali klubovi su se uspjeli dogovoriti o polugodišnoj posudbi.

---------------------------------------------

21.34: Angelino na posudbi u Leipzigu

Nakon što je iz zagrebačkog Dinama došao Dani Olmo, u vodeću budesligašku momčad Leipzig stiglo je još jedno pojačanje, lijevi branič Manchester Cityja Angelino (23).

Zbog ozljede Zinčenka i Mendyja španjolski nogometaš je ove sezone dobio značajnu minutažu kod Pepa Guardiole, ali nakon što su se obojica oporavila pao je u drugi plan.

Angelino je došao u Leipzig na posudbu do kraja ove sezone.

---------------------------------------------

20.50: Dinamo dobio milijnsku ponudu za klinca koji tek treba zaigrati za seniore

Tko bi rekao da će uza sve Dinamove zvijezde i reprezentativce koji su već mjesecima dio mercata, najveća zvijezda posljednjih dana prijelaznog roka postati Edin Julardžija (19). Taj dečko koji, podsjećamo, već godinama figurira kao jedan od najvećih Dinamovih talenata, a svojevremeno je odbio otići u Chelsea, u četvrtak je bio vrlo blizu odlasku u talijanski Sassuolo.

Harkiv, 221019. 
Kamp Metalista.
Shakthar i Dinamo
Utakmica 3. kola skupine C UEFA Liga mladih. 
Na fotografiji: Edin Julardzija.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Edin Julardžija (desno)

Opširnije pročitajve OVDJE

---------------------------------------------

20. 10: Can u Borussiji Dortmund

Već neko vrijeme govorilo se o odlasku Emrea Cana iz redova Juventusa, a sada je to postalo i službeno. Naime, bivši nogometaš Liverpoola i Juventusa karijeru će nastaviti u Borussiji Dortmund u transferu vrijednom 30 milijuna eura.

---------------------------------------------

19.40: Sada je službeno! Marko Pjaca i službeno je novi igrač Anderlechta!

Marko Pjaca (24), koji je proteklih godina imao velikih problema sa ozljedama, do kraja ove sezone bit će na posudbi u najtrofejnijem belgijskom klubu Anderlechtu, a onda se vraća u Juventus.

Vijest o dolasku Pjace Anderlecht je u petak navečer objavio na svom internetskom portalu. Anderlecht je tek deveti u domaćem prvenstvu, za vodećim Club Bruggeom zaostaje 24 boda. U najtrofejnijem belgijskom klubu Pjaca će imati priliku oživiti svoju karijeru i stići u formu koja bi mu omogućila da se ponovno nađe na popisu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

Talentirani nogometaš zagrebačkog Dinama, koji je u hrvatskoj reprezentaciji skupio 23 nastupa, u ljeto 2016. godine prešao je u Juventus u transferu vrijednom 23 milijuna eura. Njegova karijera u Juveu dobro je krenula, ali već u listopadu 2016. se ozlijedio te je uslijedio duži oporavak. U siječnju 2018. otišao je na šestomjesečnu posudbu u Schalke, a potom na posudbu u Fiorentinu, gdje se je opet teško ozlijedio. Vratio se u Juventus, ali ove sezone upisao je samo jedan nastup u talijanskom kupu. Unatoč tome, Juventus je produžio ugovor s njime za još dvije sezone, odnosno do ljeta 2023.

18.50: Barcelona dovela pojaanje iz Brazila!

Sada je i službeno. Barcelona je danas završila transfer 21-godišnjeg veznjaka Matheusa Fernandesa iz Palmeirasa. Platit će ga sedam milijuna eura i nakon što odradi liječničke preglede otići će na posudbu u Valladolid.

17:30: Arda Turan u Flamengu

Arda Turan karijeru će u 33. godini nastaviti u brazilskom Flamengu. Nekad velika zvijezda turskog nogometa još uvijek je pod ugovorom s Barcelonom, a posljednje dvije godine igrao je na posudbi u Bašakšehiru.

SEVILLE, SPAIN - JANUARY 29:  Arda Turan of FC Barcelona in action during La Liga match between Real Betis Balompie and FC Barcelona at Benito Villamarin Stadium on January 29, 2017 in Seville, Spain.  (Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)
Aitor Alcalde/Getty Images

16.50: Jakov Puljić odlazi u novi klub Ivajla Peteva?

Ako je vjerovati napisima u poljskim medijima, napadač Rijeke Jakov Puljić karijeru će nastaviti u poljskom prvoligašu Jagiellonia Bialystok. Trenutačno devetoplasirana momčad poljskog prvenstva već prije dva tjedna se počela spominjati kao moguća destinacija napadača Rijeke, no tada su na Rujevici priče o tom transferu okarakterizirali neozbiljnim. Ipak, iako se priča otegnula, Jagiellonia, na čijoj klupi sjedi bivši trener Dinama Ivajlo Petev, idućih bi dana mogla postati novi Puljićev klub ako pregovori triju strana uspješno završe.

Rijeka, 020419.
Stadion Rujevica. Nogometna utakmica, Rijeka - Slaven Belupo, 1. NHL, 27. Kolo.
Na fotografiji: Jakov Puljic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Na Rujevici, po već ustaljenoj praksi, nisu željeli komentirati cijelu priču dok ne bude gotova, ali puno toga će otkriti hoće li ili neće Puljić biti u kadru Simona Rožmana za sutrašnju utakmicu u Kranjčevićevoj.

---------------------------------------------

16.20: Sada je službeno. Ajdin Hasić potpisao je ugovor s Bešiktašem, a Dinamo dobio pristojnu odštetu za najpoznatijeg prebjega s Maksimira. Više o transferu možete pročitati OVDJE.

---------------------------------------------

15.30 - Rakitić ostaje u Barceloni

"Rakitić ostaje u Barceloni gdje se njegova obitelj i on odlično osjećaju. Možda se u sljedećem prijelaznom roku stvari promjene", piše španjolski Sport.

Dakle taj medij otkriva da su propali svi potencijalni transferi za Ivana Rakitića. Prvo se javio Manchester United s ponudom od 25 milijuna eura plus bonusi, ali se Rakitić zahvalio čelnicima engleskog kluba na interesu i u startu odbio mogućnost da tamo nastavi karijeru.

Puno bliže bio je Juventusu, ali mu je u završnici prijelaznog roka propao transfer u Torino. Barcelona je tražila previše i talijanski prvak, koji je nudio zamjenu igrača, prekinuo je pregovore.

SAITAMA, JAPAN - JULY 23: Ivan Rakitic (R) of Barcelona celebrates scoring his side's first goal with his team mate Rafinha (L) during the preseason friendly match between Barcelona and Chelsea at the Saitama Stadium on July 23, 2019 in Saitama, Japan. (Photo by Atsushi Tomura/Getty Images)
Getty Images

---------------------------------------------

15.15 - Juranović ostaje u Hajduku

Nakon što se pojavila vijest da Hajduk pregovara s Bordeauxom oko transfera Josipa Juranovića, iz splitskog kluba su sve u potpunosti demantirali. Kako navode, nikakav kontakt nije uspostavljen i pregovori nisu u tijeku te Juranović ostaje igrač Hajduka.

----------------------------------------------

14.55 - Giroud ostaje u Londonu

Olivier Giroud neće napustiti Chelsea, jer "plavi" nisu našli adekvatnu zamjenu. Potvrdio je to Frank Lampard, trener londonskog kluba.

"Edinson Cavani? Ne želim ništa po tom pitanju govoriti, ali Giroud definitivno ostaje", poručio je.

------------------------------------

14.00 - Trincao u Barceloni

Španjolski nogometni prvak Barcelona objavila je kako je dogovorila dolazak mladog portugalskog napadača Francisca Trincaoa (20) iz Brage u svoje redove i to od 1. srpnja ove godine.

Vrijednost transfera iznosi 31 milijun eura, a Trincao će potpisati ugovor s Barcelonom do ljeta 2025. godine. U klauzuli ugovora stoji kako je njegova otkupna cijena astronomskih 500 milijuna eura.

Trincao je bio najbolji strijelac Europskog prvenstva za igrače do 19 godina 2018. godine na kojemu je Portugal osvojio naslov prvaka, a za prvu je momčad Brage debitirao prošle sezone. Ove sezone dosada je postigao tek dva pogotka.

---------------------------------------------

12:50 - Juranović ide u Bordeaux?

Josip Juranović mogao bi u Francusku, tako se barem širi vijest na društvenim mrežama. Naime, ukoliko Bordeaux napusti Youssouf Sabaly (Sevilla), tad će francuski klub, koji njeguje dobre odnose s Hajdukom, posegnuti u pravcu splitskog kluba. Navodno je u igri tri milijuna eura.

-------------------------------------

12:29 - Stipica produljio ugovor

Dante Stipica produžio je svoj ugovor sa poljskim Pogonom iz Szczecina na još četiri godine i potpisao do 2024. Stipica je iz Hajduka 2018. otišao u bugarski CSKA iz Sofije pa prošlog ljeta prešao u Pogon...

--------------------------------------------

12:05 - Arsenal doveo na posudbu beka

Cedric Soares, portugalski desni bek, stigao je na posudbu u Arsenal iz Southamptona. Ovaj 28-godišnjak igrao je dosad za Sporting Lisabon, Academicu i Inter, a za Portugal ima 33 nastupa i jedan gol.

--------------------------------------------

11:30 - Pjaca na liječničkom pregledu u Belgiji

Marko Pjaca sletio je u Bruxelles gdje bi trebao obaviti liječnički pregled. Ako sve protekne kako je predviđeno, Hrvat će otići na posudbu u Anderlecht koji neće imati pravo otkupiti ugovor, pišu Talijani.

Marko Naletilić oglasio se za talijanske medije i još jednom potvrdio transfer:

"Sa Anderlechtom smo postigli dogovor, odlazimo iz Italije. Marko je želio taj klub i Belgiju", rekao je poznati menadžer, te je još nešto otkrio:

"Izbor grada imao je svoju važnost u ovim pregovorima".

-------------------------------------------

11:05 - Barišić dobio novog suigrača

Rangersi su potvrdili posudbu Ianisa Hagija iz Genka. Objavili su na Twitteru da je posao realiziran.

"Ono što je presudilo je mentalitet ovog kluba koji u svakoj utakmici cilja nasmo pobjedu", poručio je 21-godišnji veznjak koji se tako pridružuje Borni Barišiću i ekipi.

-------------------------------------------

10:05 - Atletico dovodi bivšeg igrača

Yannick Ferreira Carrasco dolazi na posudbu u svoj bivši klub Atletico. Dolazi iz Kine (Dalian Yifang), naravno, najviše je utjecao virus koji doslovno rastjeruje profi nogometaše s tog tržišta zadnjih sati.

Belgijac je igrao za Atletico od 2015. do 2018. godine i u tom je razdoblju zabio 17 golova u tamošnjem prvenstvu.

-------------------------------------------

09:25 - Mourinho traži zamjenu za Kanea

Tottenham traži zamjenu za Harryja Kanea, a kojeg neće biti do kraja sezone. Naime, SKY Sports piše da Tottenham želi Brazilca Williana Josea iz Real Sociedada, no Španjolci traže više od 25 milijuna eura. Previše navodno, pa je time dogovor zapeo.

Također, The Times spominje i mogućnost da se Gareth Bale posljednjeg dana prijelaznog roka konačno vrati na Otok, navodno su u tijeku pregovori između Spursa i Reala. No hladan odgovor već je poslao Zinedine Zidane...

"Ne bih baš previše računao na tu opciju. Bale ostaje s nama"

NORWICH, ENGLAND - DECEMBER 28: Jose Mourinho, Manager of Tottenham Hotspur looks on from the bench prior to the Premier League match between Norwich City and Tottenham Hotspur at Carrow Road on December 28, 2019 in Norwich, United Kingdom. (Photo by Stephen Pond/Getty Images)
Stephen Pond/Getty Images

------------------------------------------

08:55 - Milan pojačava obranu

Antonee Robinson, Wiganov centralni branič, na putu je u Milan gdje će obaviti liječnički. Ako sve bude u redu, potpisat će za "crveno-crne" u ugovoru teškom 14 milijuna eura.

-------------------------------------------

08:05 - Kalinić u Monaco?

Posljednjeg dana prijelaznog roka talijanski mediji pišu i o mogućem odlasku Nikole Kalinića iz Rome.

Naime, u tijeku su pokušaju da Roma dobije "stabilnijeg partnera za Edina Džeku" u odnosu na Hrvata, kako piše jedan rimski portal, a u tom slučaju, ako se posao finalizira posljednjeg dana prijelaznog roka, hrvatski napadač najvjerojatnije bi nastavak karijere nastavio u Monacu.

Ta se informacija sad već pojavljuje iz više izvora, jer je navodno klub s Azurne obale zainteresiran za posao.

"Kalinić se nije nametnuo i trener traži drugo rješenje", pišu portali.

U međuvremenu Monaco je kompletirao jedan transfer, iz Auxerra su dobili 19-godišnjeg braniča Jean Marcelina za 10 milijuna eura.

Linker
28. travanj 2024 16:02