screenshot youtube
NIJE HTIO NIKOGA ISTICATI

VIDEO: IZBORNIK RUSIJE NAJAVIO VELIKI U SOČIJU Nije htio otkriti sve karte, ali...: Kako smo igrali protiv Španjolske tako bi mogli i protiv Hrvatske

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. srpanj 2018. 15:24

Nakon što su Vatreni u osmini finala Svjetskog prvenstva nakon dramatičnih jedanaesteraca svladali reprezentaciju Danske na red je došao okršaj protiv domaćina Rusije u velikom četvrtfinalu. Malotko je vjerovao kako Rusi mogu dogurati ovako daleko u turniru, ali nakon što su prošli skupinu i eliminirali Španjolsku, apetiti su porasli i nadaju se kako mogu protiv Vatrenih napraviti korak više.

Uoči okršaja protiv Hrvatske pred novinare je izašao i izbornik domaćina Stanislav Čerčesov koji također vjeruje da Rusija može otići daleko na ovom Mundijalu, a evo što očekuje od utakmice.

- Ne želim reći sve, ali onako kako smo igrali protiv Španjolske mogli bi igrati i sutra. Španjolci i Hrvati su na istoj razini, a igračima ću dati savjete nakon sata teorije.

Izbornik Čerčesov se ne zamara pritiskom medija u Rusiji koji su u euforiji?

- Uglavnom se pokušavam koncentrirati na posao i na ono što je pred nama. Izbjegavam čitati novine, a vjerujem da igrači postupaju slično. Da, izbacili smo Španjolsku i lijepo se toga prisjetiti, ali ovo je četvrtfinale i novi protivnik je pred nama. Ne smijemo biti euforični.

O Hrvatskoj sve zna.

- Mi znamo sve njihove igrače jer igraju u vrhunskim ligama i klubovima i pripremamo se za ozbiljnu utakmicu.

Tko je najveća prijatnja u redovima Vatrenih?

Hrvatska widget

- Ne želimo se fokusirati na samo jednog igrača, jer Hrvatska ima sjajne nogometaše na svim pozicijama. Ne mogu nikoga posebno izdvojiti. Otpočetka turnira igraju na visokoj razini i morat ćemo napraviti detaljnu analizu kako bi im se što bolje suprostavili.

Je li Čerčesov razgovarao i s predsjednikom Putinom posljednjih dana?

- Predsjednik Putin me nazvao prije i nakon Španjolske. Veliki je plus i dodatni poticaj i podrška kad te predsjednik održava.

Kazao je kako su svi igrači odradili posljednji trening, premda nisu svi u optimalnom stanju.

- Svi smo trenirali, ali neki su bolje, a neki lošije što se tiče spremnosti. Vidjet ćemo s liječnicima. Đagojev ? Zadovoljni smo i sretni što se oporavio nakon ozljede zadobivene u prvom kolu. Oporavio se i na raspolaganju je, a vidjet ću hoće li igrati od prve minute.

Rusija widget

Bivši vratar Nigmatullin predviđa rusku pobjedu 2-1, a Samedov smatra da je karakter najveći adut Rusije

Bivši vratar ruske reprezentacije Ruslan Nigmatullin (43) izjavio je da očekuje da će Rusija pobijediti Hrvatsku sa 2-1 u subotu u četvrtfinalu SP-a.

"Iako Hrvatska ima jaku momčad očekujem našu pobjedu. Ruska reprezentacija nam je svojim igrama dala nadu da mogu proći u polufinale. Mislim da će Rusija pobijediti 2-1 i nadam se da će golove zabiti Artem Dzjuba i Denis Čerišev", izjavio je u petak za ruske medije Ruslan Nigmatullin, koji je za reprezentaciju skupio 24 nastupa.

A ruski veznjak Aleksandr Samedov smatra da je karakter najveći adut njegove momčadi: "Mislim da je naš adut karakter. U nokaut fazi ovako velikog natjecanja morate imati karakter".

Linker
17. svibanj 2024 11:56