K1 i Boks

Novi trijumf najperspektivnije hrvatske boksačice: Mariela Šteko mlađeseniorska je prvakinja Europe!

 Mariela Šteko
Mlada Hrvatica s minhenskom adresom nastavila je nevjerojatan pobjednički niz i popela se (ponovno) na tron Starog kontinenta.

Nakon što je lani osvojila europski naslov u juniorskoj konkurenciji (Montesilvano, Italija), 17-godišnja Mariela Šteko u srijedu je, u armenskom Erevanu, postala i mlađeseniorskom prvakinjom Europe! Mlada hrvatska boksačica s minhenskom adresom u finalu kategorije do 63 kilograma svladala je Poljakinju Aleksandru Jankowiak.

Mariela je izgubila prvu rundu(4-1), u kojoj joj je prednost dao samo bodovni sudac iz Škortke, ali je u nastavku meču ubacila u “višu brzinu”, pojačala je ritam, bacala više konkretnih udaraca i kvalitetnije se kretala. Drugu rundu je tako dobila s 4-1, a treću s 3-2, te, na koncu, zasluženo pobijedila i popela se na europski tron. Osim agresivne Poljakinje, Šteko je na svom putu prema naslovu svladala najprije domaću predstavnicu, Armenku Liliat Asatryan, a potom u polufinalu dotadašnju mlađeseniorsku prvakinju Europe, Rumunjku Crinutu Sebe.

Nova je to potvrda Marielinog izvanserijskog talenta i nastavak nevjerojatnog pobjedničkog niza koji, samo u ovoj godini, uključuje brojne pobjede na, primjerice, mlađeseniorskim turnirima u danskom Nørresundbyju, švedskom Boråsu, Banja Luci, Somboru i Čakovcu, ali i osvajanje prvenstva Hrvatske.

Najperspektivnija hrvatska boksačica, koja uz boks završava gimnaziju, pohađa glazbenu školu, svira klavir i bavi se modelingom, do novog je trofeja došla na sebi svojstven način - gracioznim i pomalo alijevskim stilom; plesom među konopcima i širokom lepezom pravovremenih udaraca kojim već dugo izluđuje svoje protivnice i niže pobjedu za pobjedom.

Linker
19. travanj 2024 23:43