K1 i Boks

Pada jedan od najvažnijih boksačkih dogovora? Joshua otkrio: ‘Kontaktirali smo Usykove menadžere‘

Anthony Joshua
 Instagram
Hoćemo li uskoro saznati rasplet jedne od najneizvjesnijih priča u današnjem boksu?

Unatoč problemima koje stvara WBO, Anthony Joshua uvjeren je da će pronaći zajednički jezik s obaveznim izazivačem te organizacije - Oleksandrom Usykom.

Aktualni svjetski prvak u čijem su vlasništvu IBF, WBA, WBO i IBO pojasevi smatra da je Ukrajinac "razuman čovjek" koji će otvoriti put prema borbi za ujedinjenje svih titula, odnosno onoj u kojoj bismo uz Joshuu gledali i WBC-ovog prvaka Tysona Furyja.

"Mislim da će Usyk odstupiti i dopustiti održavanje ove borbe. Već smo kontaktirali njegove menadžere. On je razuman čovjek koji će shvatiti veličinu ove situacije", izjavio je 'AJ' prema tekstu koji je osvanuo na naslovnici Daily Maila.

image
Oleksandr Usyk
VLADIMIR ASTAPKOVICH

Joshuini i Furyjevi predstavnici navodno su dogovorili gotovo pa sve detalje za dva okršaja koja bismo mogli gledati u 2021., no budu li Usyk i WBO stvarali probleme, Anthony bi se mogao naći u situaciji da bira između dvije opcije. Jedna uključuje meč s 'Kraljem Cigana', ali i napuštanje WBO pojasa, a druga odgodu tog susreta, odnosno borbu s Usykom.

"Odem li desno, čeka me Tyson Fury - znači težak meč. Odem li lijevo, čeka me Usyk - znači još jedna teška borba. U idealnom bih raspetu išao desno, ali u konačnici se samo želim fokusirati na borbu. Poštujem Furyja, on je učinio sjajne stvari, ali želim se testirati. Ako to bude Fury i borba za njegovu WBC titulu, obećavam vam da ću izabrati taj put. Objeručke ću prihvatiti tu priliku", zaključio je Joshua.

image
Tyson Fury i Anthony Joshua
FAYEZ NURELDINE

Linker
24. travanj 2024 05:07