Ostalo

Kadestamu pobjeda nad Soldićem neće biti dovoljna? Chatri otkrio tko bi se mogao boriti za ‘interim‘ pojas

Murad Ramazanov (lijevo) i Reinier de Ridder (desno)

 Instagram (murad Ramazanov, Reinier De Ridder)
Predsjednik ONE Championship organizacije ne spominje Kadestama kao kandidata za taj meč

Još uoči meča između Roberta Soldića i Zebaztiana Kadestama, ONE-ov predsjednik Chatri Sityodtong isticao je kako bi pobjednik tog meča trebao postati jedan od izazivača za privremenu titulu u ONE-ovoj velter kategoriji (-84 kg).

Čini se da je ONE-ov predsjednik očekivao kako će pobjednik biti Roberto Soldić, jer nakon Soldićevog poraza od Kadestama, Chatri se predomislio. ONE-ov predsjednik u razgovoru za South China Morning Post otkrio je kako ciljaju na Murada Ramazanova kao kandidata za privremeni pojas, ali protivnik Murada Ramazanova vjerojatno neće biti Kadestam.

‘‘Upravo sam razgovarao sam Mattom Humeom oko ugovaranja mečeva za koje mečeva koje on smatra vrijednima titule. Nadam se da ćemo realizirati te mečee kroz narednih par mjeseci. Mislim da bi Murad Ramazanov trebao biti jedan od tipova, jer on je na 11-0 omjeru. Zanimljivo je da prvak srednje kategorije Reinier de Ridder tvrdi kako želi preći u velter kategoriju i boriti se za titulu. To bi mogao biti meč koji tražimo, ali nisam siguran hoće li se uistinu dogoditi. RDR protiv Murada bi mogao biti pravi meč. ‘Matchmakeri‘ se ‘igraju‘ s nekolicinom ideja u ovom trenutku, ali želimo ugovoriti mečeve koji su vrijedni svjetske titule.‘‘, rekao je Chatri koji vidno želi ugovoriti borbu između de Riddera i Ramazanova.

ONE inače traži privremenog prvaka velter kategorije, jer prvak Christian Lee neće se boriti ove kalendarske godine. Leeju je krajem 2022. godine preminula mlađa sestra Victoria i Christian je zatražio godinu dana pauze kako bi se mentalno oporavio za povratak u kavez.

Teško je demantirati Chatrija kad kaže da bi meč između Reiniera de Riddera i Murada Ramazanova bio vrijedan svjetske titule. Obojica su fantastični borci, a de Ridder je do pretkraj prošle godine bio prvak ONE-ove srednje, ali i poluteške kategorije (-102 kg). Anatoly Malykhin brutalno ga je nokautirao krajem prošle godine i preuzeo je tron u poluteškoj kategoriji.

Nizozemac je tako ostao na pojasu u srednjoj kategoriji, a prema riječima Chatrija, sada je željan doći do pojasa i u trećoj različitoj težinskoj kategoriji. Glavno je pitanje može li Reinier skinuti kilažu za srednju kategoriju i pritom proći hidracijski test. Sudeći prema komentaru koji je de Ridder ostavio na izjavu Chatrija, čini se da Nizozemac ipak nije toliko otvoren spuštanju u velter.

‘‘Neka on (Ramazanov) dođe u srednju kategoriju i neka pokuša osvojiti pravi pojas. Nakon toga ću odraditi revanš s Malykhinom krajem godine. To je ono što želim.‘‘, napisao je de Ridder u komentaru na objavu South China Morning Posta.

image

Komentar De Riddera

Screenshot (instagram, Scmp)

Pomalo je nejasno zašto Chatri tvrdi da Reinier de Ridder želi napasti privremenu titulu u velteru, a nedugo poslije isti taj borac opovrgava te navode i poziva Ramazanova na obračun u srednjoj kategoriji. Prepustit ćemo ONE-ovim čelnicima i ‘‘matchmakerima‘‘ da riješe tu situaciju.

Što se Zebaztiana Kadestama tiče, u slučaju da ostane bez meča za privremenu titulu prvaka, nije isključeno da ga organizacija ponovno upari s Robertom Soldićem. Hrvatski borac bio je bolji tijekom prve runde i sigurno se želi osvetiti Kadestamu, kao što se nekoć osvetio Du Plessisu pod okriljem KSW-a.

Linker
27. travanj 2024 13:27