Regija

Braća Pratljačić žare i pale međunarodnom scenom! Luka danas boksa u finalu, Marko u polufinalu

Marko Pratljačić (lijevo) i Luka Pratljačić

 Boksački Klub Osijek; Hrvatski Boksački Savez
Dvojica sjajnih osječkih boksača nikad nisu bili u ovako dobroj formi

Već nekoliko puta ove godine pisali smo vam o Luki Pratljačiću i njegovim sjajnim rezultatima, a danas je red da se dotaknemo i njegovog starijeg brata, Marka Pratljačića.

Marko se prošle godine vratio u ring nakon nešto duljeg izbivanja, a u četvrtom mjesecu okitio se titulom državnog prvaka. Prvi put nakon 14 godina Osijek je dobio državnog seniorskog prvaka. Ante Čepo 2008. godine postao je državnim prvakom, a sve do Markovog osvajanja turnira u kategoriji od 92 kg, Osijek je čekao državnog prvaka.

28-godišnji Marko tri je godine stariji od Luke, a obojica proživljavaju najbolje dane u svojim amaterskim karijerama. Marko je nakon sjajnog uspjeha na PH otišao korak dalje i došao je do najvećeg međunarodnog uspjeha u svojoj dosadašnjoj karijeri. Osječanin je dio poznatog Istvan Bocskai memorijala, a radi se o vrlo jakom boksačkom turniru za amatere.

Dvije pobjede u dva dosadašnja nastupa na turniru upisao je Marko. Prvo je porazio predstavnika Azerbajdžana u osmini finala, a zatim je prekidom zaustavio ukrajinskog prvaka Serhija Horskova. Meč je prekinut već u prvoj rundi zbog posjekotine iznad lijevog oka Ukrajinca.

Horskov je ostao s posjekotinom već u prvoj razmjeni, ali borba se nastavila. Krvarenje je postajalo sve obilnije nakon nekoliko razmjena i sudac je prekinuo meč nakon intervencije liječnika.

Marka u polufinalu teške kategorije (-92 kg) čeka borba protiv Kazahstanca Albeka Oralbaya. Stariji brat Pratljačić osigurao je već minimalno brončanu medalju, a nadamo se da će danas otići još jedan korak dalje i da će ući u finale 67. Bocskai memorijala u Debrecenu. Markov meč 11. je po redu na programu koji započinje od 13:00h. Dakle, Marka u ringu možemo očekivati oko 15:30h, ali sve ovisi o trajanju mečeva koji se održavaju uoči njegovog. Marku će ovo biti treći meč u tri dana, a prijenos njegove borbe možete popratiti klikom na LINK.

Nećemo zapostaviti niti Luku Pratljačića naravno. Dok njegov brat briljira u Debrecenu, Luka nije ništa manje impresivan na IBA-inom Golden Belt turniru u Maroku. Luka tamo nastupa u superteškoj kategoriji (+92 kg), a danas ga čeka finale protiv ruskog predstavnika Ramazana Karnukaeva. Luka je u Marakešu upisao dvije pobjede u dva nastupa, a obje pobjede upisao je nokautom. Prvo je nastradao Španjolac Ghadfa, a zatim je na red došao Talijan Diego Lenzi kojeg je Pratljačić nokautirao u drugoj rundi.

Lukino finale 19. je meč na današnjem programu turnira u Marakešu. Program starta od 13:00h, a Luku u ringu možemo očekivati oko 17:30h. Prijenos njegove borbe nalazi se na ovom LINKU.

Luki i Marku želimo uspješan dan i pobjede u velikim mečevima koji ih čekaju danas. Osijek može biti uistinu ponosan na braću Pratljačić, a najbolje od njih tek slijedi!

Linker
06. ožujak 2024 04:03