UFC

Holloway nije htio čekati borbu za pojas: ‘Želio sam se boriti. Bilo kad, bilo gdje, bilo s kim!‘

Max Holloway

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvorangirani izazivač perolake kategorije nije tip borca koji sjedi sa strane

Zanimljiva glavna borba čeka nas ovog vikenda na UFC Fight Night 197 priredbi. Yair Rodriguez i Max Holloway zbog svojih stilova borbe garantiraju spektakularan meč koji bi se u potpunosti trebao odvijati u stojci. Ipak, mnogi se pitaju zašto je Holloway pristao na ovaj meč.

Naime, Max je prvi u poretku izazivača, prvak Alexander Volkanovski krajem devetog mjeseca savladao je drugorangiranog izazivača Briana Ortegu i nitko ne bi mogao zamjeriti čelnicima UFC-a na ugovaranju trilogije između Maxa i Volkanovskog. Yair Rodriguez s druge strane opasan je protivnik, no Holloway je prilikom gostovanja u MMA Houru pojasnio svoju odluku.

''Nisam htio čekati do iduće godine. Htio sam se boriti. Bilo kad, bilo gdje, bilo s kim. Idemo!'', objasnio je Max.

Holloway je u nastavku razgovora otkrio kako bi dobio ''title shot'' čak i da je odbio meč protiv Yaira Rodrigueza. UFC mu nije uvjetovao pobjedu protiv Meksikanca kao sredstvo kojim bi si osigurao novu priliku protiv Volkanovskog.

''Rekli su mi da nisam morao pristati na ovu borbu, da sam mogao čekati napad na pojas. Međutim, to ne priliči meni. Razgovarao sam sa svojim timom, rekao sam im svoje mišljenje i svi su se složili. I evo nas ovdje.'', dodao je bivši prvak UFC-ove perolake kategorije.

Nije Max Holloway bez razloga jedan od najomiljenijih boraca na cijelom rosteru. Radi se o pravom ratniku koji nikada ne razočara svojim bespoštednim pristupom i nevjerojatno atraktivnim borbama. Čini se kako 29-godišnji ''Blessed'' jednostavno ne želi biti onaj tip borca koji će čekati priliku i smatrati da je predodređen za nešto, bez obzira na sve.

''UFC nema strukturu poput nekog turnira. Stoga, hrpa ovih tipova samo čekaju lift. Čekaju lift da ih odvede do vrha. Ja nisam osoba koja čeka lift. Nema reda na stepenicama i stoga me tamo možete pronaći - na stubama. Ovo nije nešto novo za mene i moj tim. Mi ne želimo biti dive iz liftova. Samo želim ući u kavez i nastaviti raditi svoj posao. Svi mogu zaključiti na koje tipove mislim, možete birati ko su dive iz lifta u ovom sportu.'', objasnio je Holloway.

Ne čudi podatak da je Holloway nanizao devet pobjeda prije nego li se prvi puta borio za pojas i to za privremenog prvaka perolake kategorije. Max je tada savladao i Anthonyja Pettisa, pritom upisavši deseto slavlje zaredom. Nakon tog meča, dobio je priliku protiv Josea Alda za neprikosnovenog prvaka perolake kategorije. Dakle, Max je tek nakon jedanaeste uzastopne pobjede došao do titule prvaka, no i sam navodi da je nije tip borca koji će sjediti sa strane i čekati priliku.

Inače, Holloway je dvaput gubio od Volkanovskog, iako ga mnogi vide kao boljeg borca u drugom meču koji se održao u sedmom mjesecu prošle godine. Jedan meč odradio je Max nakon toga, a radi se o maestralnoj izvedbi protiv Calvina Kattara u siječnju ove godine. Meč protiv Rodrigueza bit će mu drugi nastup u 2021. godini.

Linker
26. travanj 2024 17:18