UFC

Na novom teškom ispitu: Holland će nakon Vettorija zatražiti ‘neizbježnu‘ borbu

Kevin Holland
 DIEGO RIBAS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
‘Trail Blazer‘ već ovoga vikenda ponovno ulazi u UFC-ov kavez

Kevin Holland bio je jedan od najimpresivnijih UFC-ovih boraca u 2020. godini, ali na otvaranju 'nove sezone', a ujedno i u svom prvom 'main eventu', baš se i nije proslavio.

Iskusni Derek Brunson pokazao se kao prevelik zalogaj za 28-godišnjeg 'Trail Blazera' čiji je niz od pet pobjeda zaustavljen prije 15-ak dana u Las Vegasu.

Holland se nakon tog meča susreo s brojnim kritikama, ali je fanove ponovno oduševio kada je pristao uskočiti u glavnu borbu UFC Vegas 23 priredbe. Kevin je, podsjetimo, odlučio riskirati te je u posljednji trenutak zamijenio Darrena Tilla i prihvatio meč s opasnim Mavrinom Vettorijem. Jasno je da bi pobjeda nad sjajnim talijanskim borcem brzo isprala gorak okus koji je ostavio poraz od Brunsona, ali jasno je i da novi poraz ne bi nimalo dobro izgledao za njegovu karijeru.

"To sam bio ja u dobrom provodu, ali za taj nastup nemam opravdanja. Cijelo sam ga vrijeme zvao Bumson, ali zapravo sam ja ispao propalica u toj večeri", osvrnuo se Holland u razgovoru s ESPN-om pa otkrio planove:

"Nakon što završim s Vettorijem i to odradim na poseban način, neizbježno je da napravimo taj revanš (s Brunsonom, op.a.). On će vjerojatno to odbiti i reći da bi se umirovio prije nego što pristane na tu borbu, ali do toga ćemo doći na ovaj ili onaj način. Ako nigdje drugdje, onda u videoigri", u svom će stilu Holland.

Što očekuje od Vettorija?

"Bit će to zabavna borba. On ima vrlo dobrog, legendarnog trenera (Rafael Cordeiro, op.a.). Mislim i da je puno napredovao od onog poraza od Israela Adesanye. Nadam se će se u ovom meču odlučiti na boksački pristup, a možda se posluži i Brunsonovim receptom pa pokuša s rušenjima. Definitivno očekujem 'grappling', ali i konkurentnu, zabavnu borbu", zaključio je Kevin.

Linker
26. travanj 2024 10:47