UFC

Robert Whittaker: ‘Adesanyu su mi ponudili sat nakon posljednje borbe, bilo je nemoguće prihvatiti‘

Robert Whittaker i Israel Adesanya
 Asanka Ratnayake/Shutterstock Editorial/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije objasnio je kako je došlo do ugovaranje iduće borbe za titulu

UFC 263 priredba, koja se održava 12. lipnja, dobila je krajem prošlog tjedna novu glavnu borbu. To je okršaj za titulu UFC-ove srednje kategorije između Israela Adesanye i Marvina Vettorija. Sve to dogovorilo se samo nekoliko dana nakon sjajne pobjede Roberta Whittakera protiv Kelvina Gasteluma. Kako je Australcu to bila treća pobjeda u nizu, kojom je samo potvrdio svoju poziciju prvog izazivača, vjerovala se kako je on idući za Adesanyu, no stvari su posložile drugačije.

Odmah nakon Whittakerove borbe, Dana White je poručio kako je on idući, osim u slučaju da odbije ponuđenu borbu, te da će u tom slučaju uskočiti Vettori. White je, kako Robert kaže, u tim trenucima njemu borbu već ponudio te mu je vjerojatno bilo jasno da ovaj neće biti sposoban boriti se protiv Adesanya manje od dva mjeseca nakon pet rundi borbe protiv Gasteluma. Vettori, koji se borio tjedan dana prije njega, također pet rundi, to je prihvatio. Uostalom, on je protiv Kevina Hollanda ipak imao puno lakši posao.

Zanimljivo je nakon svega čuti Robertovo objašnjenje situacije, ove u kojoj je ponovno ostao bez idućeg napada na titulu. No, pametno je donio najbolju moguću odluku. Za revanš protiv Adesanye mora sve odraditi detaljno razrađeno i pripremljeno. Naravno, ako ovaj do tada još uvijek bude držao titulu.

"Borba mi je ponuđena otprilike jedan sat nakon borbe protiv Gasteluma. Fizički nije bilo mogućnosti da ja to odradim. Ne samo da imam ozljede iz posljednje borbe, koje moram sanirati, nego imam let za Australiju, a onda dva tjedna obavezne izolacije. Moram vidjeti kako se osjeća moje tijelo i kako će reagirati, a onda bih se morao pripremiti. Sve do lipnja. To je bilo nemoguće", rekao je Whittaker u razgovoru za ESPN.

On zapravo vjeruje da je sve bila ideja Israela Adesanya, da ga dovede u poziciju gdje mora prihvatiti borbu u uvjetima koji mu ne odgovaraju ili će biti preskočen. Zapravo, na kraju mu nije problem što je UFC Adesanyi dodijelio Talijana, budući da smatra kako je svakako idući.

"Vidim koja je Izzyjeva namjera. Pokušao me navesti da se borim ozlijeđen, da prihvatim 'short notice' borbu, sa svim šansama protiv mene, no nije bilo fizičke mogućnosti da ja to odradim. Želim tu borbu, moja iduća borba bit će za titulu. Mora biti tako. On je samo bio jako uporan boriti se baš tog datuma, a ja tada ne mogu. Bit ću zadovoljan boriti se protiv pobjednika te borbe", objasnio je "Reaper".

Jako dobar odgovor još je dodao na pitanje koga bi volio vidjeti kao pobjednika te tim putem svog protivnika.

"Apsolutno mi je nebitno. Da vam budem iskren, najviše bih volio da jedan drugog pakleno isprebijaju", odgovorio je.

Linker
26. travanj 2024 12:02