UFC

Steve Erceg želi napasti pojas na UFC-u 301: ‘Ovdje sam da pokažem da sam najbolji borac na svijetu‘

Steve Erceg

 SCREENSHOT/YOUTUBE (MMA JUNKIE)
Pantoja je razmatrao Ercega kao potencijalnog protivnika kada je Mokaev porazio Pereza

Steve Erceg, Australac hrvatskih korijena odmah bi prihvatio priliku ako mu se ponudi borba za titulu protiv Alexandre Pantoje. Erceg (12-1, 3-0 UFC) ostvario je svoj prvi završetak u oktogonu kada je nokautirao Matta Schnella na UFC Fight Night 238. Nakon pobjede izazvao je Brandona Morena.

Prvak muha kategorije, Pantoja (27-5, 11-3 UFC), želi obraniti svoju titulu na UFC-u 301, 4. svibnja u Riju. Budući da je "Kanibal" već pobijedio većinu vodećih kandidata, Erceg je spreman napraviti brzi preokret te se nudi kao zamjena u borbi za titulu ako izazivač ne bude mogao nastupiti.

"Brzo je, ali rekao sam vam da želim doći do naslova što je brže moguće”, rekao je Erceg za MMA Junkie.

“Pretpostavljam da će napad na titulu vjerojatno dati (Muhammadu) Mokaevu, čak i nakon njegove loše izvedbe, samo zato što je to Pantoja tražio. Ali ako me pozovu, spreman sam. Ovdje sam da pokažem da sam najbolji borac na svijetu, tako da dva dana, osam dana, pet tjedana, što god bude, pojavit ću se i prirediti show”.

Pantoja je razmatrao Ercega kao potencijalnog protivnika kada je Mokaev porazio bivšeg izazivača za naslov Alexa Pereza, također na UFC Fight Nightu 238 te je prvak smanjio izbor na ova dva borca. Isključio je Brandona Royvala kao mogućnost jer je već bio protivnik u njegovoj posljednjoj obrani naslova.

"Sada imam 9-0 sa svima unutar 10 najboljih, ali imate dobra nova imena koja dolaze u diviziju. Imate Mokaeva u sjajnoj borbi s Alexom Perezom. Također tu je i Manel Kape, ali ja sam ga već pobijedio. Imate (Ercega), dečka iz Australije - stvarno je dobar“.

“Borio se s Mattom Schnellom. Izgleda kao Steve Carell. On je dobar borac. Nokautirao sam Matta Schnella u prvoj rundi, a on je to učinio u drugoj. Možda je to dobra opcija i za UFC”, rekao je Pantoja za Sportsnet.

Linker
24. travanj 2024 00:51