UFC

‘Suga Show‘ ponovno ćemo gledati u prosincu: Brian Kelleher pokušat će zaustaviti O‘Malleyja

Sean O'Malley
 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Vrlo zanimljiv obračun u bantam kategoriji čeka nas krajem ove godine

Jedan od popularnijih i atraktivnijih UFC-ovih boraca Sean O'Malley idući nastup trebao bi odraditi u 12. mjesecu ove godine. Njegov protivnik biti će Brian Kelleher (23-12-0), iskusan i vrlo neugodan borac. Sean O'Malley trebao se boriti 06. studenog u New Yorku protiv Frankieja Edgara, no ''Sugar'' je odbio boriti se u New Yorku zbog prevelikih poreznih nameta koje snosi borci koji nastupaju u New Yorku.

O'Malley je pokušao ishoditi od UFC-ovih matchmakera da se borba između njega i Edgara održi mjesec dana kasnije u Las Vegasu, no dobio je odbijenicu i morali su mu potražiti novog protivnika. Edgar će se na koncu boriti u New Yorku protiv Marlona Vere, a O'Malleyja čeka Kelleher koji ipak nije tako renomiran i kvalitetan borac kao Frankie Edgar.

Datum borbe, kao ni sama borba nisu još definitivno potvrđeni od strane promocije. Nagađa se kako će Kelleher i O'Malley meč odraditi 11. prosinca u sklopu UFC 269 priredbe. Iako meč nije službeno potvrđen, Brian Kelleher putem svog Twitter profila objavio je fotografije Seana i sebe napisavši:

''Rekla je da'', pritom priloživši ''emoji'' zaručničkog prstena, a usput je i označio O'Malleyja u svojoj objavi.

Brian Kelleher poprilično je aktivan borac. Tokom 2020. godine odradio je četiri meča, a još dvaput nastupao je ove godine. Nikada nije imao više od dvije pobjede u nizu, a u trenutno posljednjem nastupu pobijedio Dominga Pilartea. Tu borbu imali smo prilike gledati 21. kolovoza, a Kelleher je slavio jednoglasnom odlukom. Deset puta u karijeri Brian je pobijeđivao submissionom, a posebno opasna je njegova ''giljotina''.

Sean O'Malley nastupio je također dvaput ove godine. U ožujku je nokautirao Thomasa Almeidu u trećoj rundi borbe dok je u srpnju na UFC 264 priredbi prebio Krisa Moutinha koji je tada debitirao u UFC-u. ''Sugar'' je na koncu i tu borbu završio jer je sudac 27 sekundi prije kraja borbe odlučio da je Moutinho pretrpio dovoljno štete.

Brian Kelleher možda nije ime iz samog vrha kategorije, no izuzmemo li Marlona Veru, radi se o možda i najkvalitetnijem protivniku u Seanovoj dosadašnjoj karijeri.

Linker
26. travanj 2024 12:30