RONALD GORISC/CROPIX
ORŠA, MAJSTORE...

Dinamov junak, spasitelj i najbolji transfer zime! A da je otišao, vjerojatno bi ga zamijenio Lovrić...

Kalik je golom razveselio sve navijače Hajduka, ali onda je na scenu stupio Dinamov spiritus movens
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. veljača 2022. 22:43

Još jednom - Mislav Oršić najbolji je Dinamov transfer ove zime! Treća utakmica, treća u kojoj je zabio (četiri gola) i odveo Dinamo do pobjede. Ovog puta nije bio samo junak, već i spasitelj, Dinamo je bio na rubu da izgubi dva boda, koja su mogla biti vrlo skupa u ovakvoj borbi za naslov kakvu gledamo ovog proljeća.

A onda je Oršić, na dodavanje također odličnog pojačanja Petra Bočkaja, okinuo iz voleja, uz malu pomoć Stojanovskog lopta je prevarila Kotarskog i odsjela u mreži! Kakvo veselje u Maksimiru, Dinamo je u zadnjim minutama uspio slomiti Goricu i zadržati niz koji je sada na sedam uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima, šest u prvenstvu.

Pogledajte Oršićev pogodak u 89. minuti:

Gorica je Dinamu najdraži gost, nije dosad uzela ni bod u Maksimiru, a kao draga gošća i došla je na utakmicu s darom. Prošlo je desetak sekundi kad je Jovičić bio neoprezan, Andrić mu uzeo loptu, Kotarski je već izletio, a Ademi je trebao imati lagan posao. Međutim, loše je pucao, Krizmanić spriječio taj rani pogodak i susret usmjerio u sasvim drugom pravcu, u neizvjesnost.

image
RONALD GORISC/CROPIX

Željko Kopić uveo je neke nove postulate u Dinamovu igru. Vjeran je istom sustavu, s trojicom stopera, vjeran je i istom sastavu, u tri utakmice ovog proljeća samo jedna promjena među starterima (Perić - Franjić). Naravno da je dobro imati standardizirani sastav, da se ne rotira previše, ali treba naći mjeru i biti oprezan, da oni koji su u drugom planu ne postanu nezadovoljni, puno je u Dinamu onih koji zaslužuju, ili misle da zaslužuju više igrati. Zasad Kopić s time dobro balansira.

>>> GOLOVE I IZVJEŠTAJ S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Ademi je "uzeo", ali je onda "vratio", zabio za vodstvo, tradicionalno Dinamo kad povede pobjeđuje, međutim, ovog je puta Gorica bila neugodan zalogaj. Zabio je Anthony Kalik, čovjek je bivši igrač Hajduka, možemo misliti koliko je u tom trenutku razveselio navijače splitskog kluba, njima je taj gol najviše značio. Odnosno, značio bi da nije na kraju zabio Oršić.

Još ćemo se malo vratiti na Dinamova junaka. Uoči utakmice najavili smo "dvoboj" njega i Lovrića. Da je Oršić otišao u Burnley, a znamo da je bio blizu, šuškalo se da bi Dinamo doveo upravo Kristijana Lovrića na njegovu poziciju. Mogao je on šokirati Maksimir, jedan dalekometni udarac nije prošao daleko od gola, a zicer mu je skinuo Livaković. Pucao je lijevom nogom, da je bila desna, tko zna...

Oršić je također bio opasan, ali realizatorski neraspoložen. Dvije lopte koje je dobio u dobrim prilikama, loše je primirio, prilike su propale. Najbliže je bio golu kad je pucao direktno iz kornera, onako kako je već zabio u Bijelom Brdu, Kotarski je jedva zaustavio tu loptu. A onda se pred sam kraj utakmice Lovrić ozlijedio, morao je na "vozilu" izvan terena, a Oršić je na opisani način zabio! Ne znamo, naravno, što bi bilo da je Oršić otišao, bi li ga tada Lovrić zamijenio, ali znamo kako Dinamo izgleda sad kad je Oršić ostao. Stvarno je priča za sebe!

image
RONALD GORISC/CROPIX

Nakon Pule, Dinamo je i protiv Gorice pobijedio teže nego u prijašnjim dvobojima, nisu Modri u prvom dijelu bili tako dominantni, kasnije su uz rezultat popravili i dojam. Međutim, dobili su tri boda i novi vjetar u leđa uoči puta u Sevillu. Znamo da su Španjolci favoriti, ali Oršić, da, opet on, takve utakmice najviše voli. Sprema li i u Andaluziji neku svoju novu čaroliju, novi potez kojim će podebljati mjesto u Dinamovim analima. Dinamo na Oršićev pogon, tako to izgleda ovog proljeća...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:47