Valdas Dambrauskas nije bio skroz zadovoljan usprkos visokoj pobjedi

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Treneri Hajduka i Gorice složni da je rezultat nerealan, Dambrauskas upozorio: ‘Moramo napredovati, brzo‘

Treneri Hajduka i Gorice dali su svoje viđenje susreta 22. kola 1. HNL u kojem je Hajduk slavio s 4:0
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. veljača 2022. 19:11

Hajduk je u 22. kolu 1. HNL gostovao u Velikoj Gorici i domaćinu Gorici zabio četiri gola. Ponovno je briljirao Marko Livaja koji je upisao dva gola i asistenciju, a zabijali su i debitant Ferro i Jan Mlakar. Tijek utakmice i golove možete pogledati OVDJE.

Nakon tog susreta oglasio se trener Hajduka Valdas Dambrauskas koji se proslavio upravo na klupi Gorice.

"Ovo je mjesto za mene sjajno i lijepo se ovdje vratiti. Osjetio sam pozitivne emocije. Nikome nije lako ovdje igrati, a Hajdukovi rezultati u prošlosti to i pokazuju. Sretan sam zbog pobjede, ali mislim da rezultati ipak nije realan, posebno u prvom dijelu gdje smo imali 2:0, ali nismo zaslužili toliku prednost. Moramo to imati na umu", rekao je Dambrauskas nakon utakmice pa nastavio:

"Nakon što smo zabili za 1:0, imali smo šansu ići i na 2:0. Pripremali smo se za presing i to nam se isplatilo. Razbijali smo im ritam i nismo dozvolili da igraju sa samopouzdanjem. Što se tiče igre s loptom i kontrole utakmice, tu moramo napredovati i to jako brzo."

Hajduk je u Gorici igrao u 3-4-1-2, a Dambrauskas je to opravdao izostankom nekih igrača.

"To je bila logična odluka jer nismo imali Vukovića i Fossatija koji nam daju dobre opcije u veznom redu. Grgić i Atanasov su top igrači, ali igrali su zajedno po prvi puta. Grgiću je ovo bio službeni debi i htjeli smo da budu sigurni", rekao je trener Bijelih pa se osvrnuo i na Ferra koji je debitirao golom:

"Presretan sam zbog Ferra. Ovo je vrlo pozitivan start. Dobar dojam je ostavio i Mikanović, a svi igrači koji su ušli su donijeli energiju. Zadovoljan sam igrom, a naravno da ćemo još analizirati sve situacije. Čeka nas još 15 ginala i u svakom moramo biti najbolji", jasan je bio Dambrauskas.

Trener Gorice Krunoslav Renudlić slaže se da je rezultat previsok.

"Kad izgubite 4:0 onda je jasno da je protivnik bio bolji, ali ne mogu se oteti dojmu da je do 2:0 na terenu bio egal. Dobili smo dva naivna gola, a nakon trećeg se nismo više mogli vratiti. Previše smo propusni iza, a naprijed ne možemo zabiti. To je problem koji traje neko vrijeme. Sami smo si čak i blokirali neke udarce koji su išli prema Hajdukovom golu", rekao je Rendulić čija Gorica u idućem kolu gostuje kod Dinama, dok je Hajduk tada domaćin Slaven Belupu:

"Svi smo tužni i nesretni nakon ovakvog poraza, ali moramo učiniti sve da se izvučemo iz ove situacije i pokažemo što zaista možemo. Jasno da će biti teško protiv Dinama, ali mi ćemo cijeli tjedan raditi da se što bolje spremimo za odlazak na Maksimir i pokažemo se u daleko boljem izdanju nego protiv Hajduka", zaključio je Rendulić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 21:01