DUSKO MARUSIC/CROPIX Cropix
OKO SOKOLOVO

Strahonja progovorio o situaciji iz Pule koja je podigla puno prašine! Evo što je rekao o udaranju Kalinića

Sudački ekspert HRT-a je u emisiji Stadion prokomentirao suđenje u 26. kolu Prve HNL
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. ožujak 2022. 21:01

Mario Strahonja je u HRT-ovoj emisiji Stadion prokomentirao suđenje u 26. kolu Prve HNL. Oko sokolovo je zaključilo da je suđenje generalno bilo dobro, a izdvojeno je nekoliko situacija.

Lokomotiva - Osijek 0:0

"Dobro je vodio utakmicu, nije ništa propustio osim jedan tren u kojem je propustio dodijeliti Malešu žuti karton. Što se tiče Caktaševog pada u šesnaestercu Lokomotive, to je normalan pad i nije kazneni udarac. Dobra procjena suca."

Dinamo - Šibenik 3:0

"Dobro je Lovrić sudio utakmicu. Nije bilo pretjerano teško, ali u takvom susretu mora biti na visini zadatka. Ruka Šibenika? To mora VAR provjeriti, ali ruka je uz tijelo, nije proširila svoj obujam. To nikada ne treba suditi kao kazneni udarac. Ispravna odluka suca i VAR sobe."

Rijeka - Slaven Belupo 3:0

"Duje Strukan je sudio dobro. To je možda i najuniformiraniji sudac u HNL-u. Uvijek ima isti kriterij. Odluke su mu dobre i dobro upravlja svojim timom. Svi znaju što mogu očekivati od njega i svi imaju jednaki kriterij. Ima jedan trenutak u ovoj utakmici i to je apel njemu da unuduće očekuje neočekivano. Propustio je kazniti igrača u situaciji u kojoj je ozlijeđen Solano. To mu kažem zbog HNL-a i Europe."

Istra 1961 - Hajduk 1:1

"Tihomir Pejin je dobro sudio utakmicu do trenutka kada se nije dogodila siztuacija s VAR-om kod poništenog gola Hajduka. To je bila nogometno ispravna odluka, ali... Predugo je sve trajalo, a Pejin je kasnije imao i problema sa disciplinskom mjerama", rekao je Strahonja pa pojasnio:

"Dojam je da je prekršaj postojao. Kalinić se gradio i vjerojatno je u predjelu lica pogodio igrača. Kroz jedan kut možemo steći dojam da je bio prekršaj, no pitanje je treba li se VAR uključiti. Kod svakog gola se radi pregled ako se smatra da je bila očigledna pogreška. Previše je vremena potrošeno na analizu. Kažem, dojam je da je prekršaj, odluka je ispravna, ali bilo bi bolje da je sudac odmah dosudio prekršaj i da je bilo brže. Kalinić nije trebao dobiti žuti za taj zamah, ali kasnije za nesportsko ponašanje je zaslužio opomenu, a to nije sankcionirano."

Hajduk je pred sami kraj utakmice tražio penal, ali Strahonja kaže kako Istrin igrač nije igrao rukom.

"Nije to bila ruka igrača Istre. Lopta ga je pogodila u ruku, ali to nikako nije kažnjiva ruka. Vrlo dobra procjena suda koji je zadržao mirnoću i vratio se na pravi put nakon one situacije s poništenim golom."

Gorica - Hrvatski dragovoljac 4:0

"Dobro suđenje Bebeka. Bio je miran, staložen, pokretan. Oba kaznena udarca je dorbo dosudio. Kod drugog penala smo imali školski primjer kažnjive ruke. Ispravno je dodijelio i crveni karton, to je bila jedina moguća odluka. Vrijeme je da se Bebek pojavi na nekoj ozbiljnijoj utakmici", zaključio je Strahonja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 20:55