Hodomet

 IVA RADUšIć Udruga Sijede Vrijede
OD VARAŽDINA DO VISA

Naši tvorci novog nogometa puštaju korjenje diljem Hrvatske: Hodomet prvi put predstavljen u Dalmaciji

Aktivno starenje putem sporta lijek je za brojne fizičke i društvene bolesti
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. svibanj 2024. 20:53

Neumorni hodometaši proteklih su tjedana nastavili s promocijom i popularizacijom nove vrste nogometa, a namijenjene starijim osobama (60+) s ciljem očuvanja i unaprijeđenja zdravstvenog i društvenog života.

Minulog vikenda održan je promotivni turnir na Visu - prvi takav na prostoru Splitsko-dalmatinske županije - u organizaciji udruge Sijede vrijede, koja se bavi aktivnim starenjem te slovi za nositelja projekta hodometa u Hrvatskoj, te uz potporu Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora. Sudjelovale su Zagrebačke ekipe Stari plehovi i Superstarci te domaća ekipa Lincine. Prvi dojmovi zaključuju da će domaćini s Visa, s obzirom na rezultate i snalažljivost s drukčijim, ali posve jednostavnim nogometnim pravilima, na svojim prostorima uspješno moći razvijati hodomet u narednim mjesecima. Prethodnog vikenda, Superstarci i Stari plehovi odigrali su turnir u Varaždinu, gdje su Sijede lasi predstavljale domaću ekipu. Osim udruge Sijede vrijede, organizaciju je pospješio Županijski nogometni savez.

Uistinu je još jednom potrebno naglasiti dobrobit hodometa koji ne samo da ga čini cjeloživotnom pričom i otvara nova vrata najstarijim mladićima Hrvatske, već u drugim zemljama (Engleska) dokazano i direktno štedi novac javnog zdravstva.


REZULTATI - VARAŽDIN: Stari plehovi - Superstarci 1:0 (Mustač), Stari plehovi - Sijede lasi 2:0 (Mustač, Barić), Superstarci - Sijede lasi 6:0 (Ciko 6)

REZULTATI - VIS: Stari plehovi - Superstarci 2:1 (Mustač, Barić/Ciko), Stari plehovi - Lincine 1:2 (Vrbanović/Pličanić, Revanić), Lincine - Superstarci 2:2 (Pličanić, Ivanišević/Ciko 2). (mc)


Što je hodomet?

Više o motivima, pravilima i ciljevima hodometa možete pročitati OVDJE.

O povijesnom turniru na Šestinama, gdje je hrvatska selekcija zaigrala protiv Engleza kao roditelja hodometa, više možete pročitati OVDJE.

O proteklim promotivnim turnirima više možete pročitati OVDJE i OVDJE.

Linker
27. kolovoz 2024 16:47