AFP, SN ILUSTRACIJA
PRIJELAZNI ROK

Vatreni ima novi klub, hrvatski vratar na pragu transfera u Serie A, Fabregas postao trener

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 19. srpanj 2024. 23:14

Thomas Meunier, 32-godišnji belgijski obrambeni igrač, potpisao je dvogodišnji ugovor s Lilleom, službeno je objavio tijekom petka francuski prvoligaš.

Meunieru je to povratak u francuski nogomet budući je od 2016. do 2020. godine bio član Paris St. Germaina, s kojim je tri puta osvojio naslov prvaka Ligue 1. Nakon PSG-a Meunier je prešao u dortmundsku Borussiju gdje je bio sve do veljače ove godine. Tada je otišao u turski Trabzonspor gdje se zadržao tek nekoliko mjeseci.

„Sportski i obiteljski gledano dolazak u Lille je savršen izbor“, rekao je ovim povodom Meunier koji je bio član belgijske reprezentacije koja je 2018. godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Za reprezentaciju Belgije je odigrao 66 utakmica uz osam pogodaka.

Lille je prošle sezone osvojio četvrto mjesto u francuskom prvenstvu te je time osigurao nastup u Europskoj ligi.

(Hina)

22.45 Gorica je dovelo novo pojačanje koje je prošlo kroz Dinamo i mlade hrvatske reprezentacije. Više o tome pročitajte OVDJE.

22.11 Genoa i PAOK sve su bliže dogovoru za hrvatskog vratara Dominika Kotarskog. Kako javlja Gianluca Di Marzio, pitanje je dana kada će transfer biti službeno objavljen

21.42 Crystal Palace je krenuo u pohod na mladog Arsenalovog igrača Emila Smith-Rowa. Smith-Rowe posljednjih sezona nema neku minutažu, a u Palaceu u njemu vide zamjenu za Olisea koji je otišao u Bayern


18.19

Ovog petka novi je talijanski nogometni prvoligaš Como službeno obznanio kako će od iduće sezone prvu momčad trenerski voditi 37-godišnji Španjolac Cesc Fabregas.

Nakon 21 godine Como je osigurao igranje u talijanskoj Serie A iduće sezone, a Fabregas inače ima i manji udio u vlasništvu ovog kluba. U studenome prošle godine Fabregas je postao privremeni prvi trener, ali je tu dužnost mogao obavljati tek mjesec dana jer u tom trenutku nije imao ispunjene sve UEFA-ine uvjete za to.

Como je tada angažirao Velšanina Robertsa, dok je Fabregas bio njegov prvi pomoćnik. U međuvremenu je legendarni Španjolac ispunio sve uvjete, a Como mu je u ruke povjerio prvu momčad pri ulasku u Serie A. Como i Fabregas su potpisali četverogodišnji ugovor.

Tijekom igračke karijere Fabregas je igrao za Arsenal, Barcelonu, Chelsea i Monaco, dok je na samom kraju, tijekom 2022. i 2023. godine igrao upravo za Como. Za španjolsku reprezentaciju je ukupno skupio 110 nastupa uz 15 pogodaka.

Jedan od manjinskih vlasnika Coma je i legendarni francuski nogometaš Thierry Henry.

U prvom kolu nove sezone talijanske Serie A Como će gostovati kod Juventusa 19. kolovoza.
(Hina)

15.45

HNK Hajduk i NK Lokomotiva postigli su dogovor o transferu 21-godišnjeg veznjaka Ivana Krole koji karijeru nastavlja u Kranjčevićevoj, stoji na stranicama Hajduka.

Više o ovom transferu pogledajte OVDJE.

15.30 Marin Pongračić je i službeno postao igrač Fiorentine koja ga je pred nosom preotela francuskom Rennesu.

Detalje ugovora i kako se odvijao transfer pogledajte OVDJE.

14.49 HNK Hajduk i Spartak Varna dogovorili su transfer 19-godišnjeg Matea Jurića-Petrašila koji karijeru nastavlja u bugarskom prvoligašu, stoji na stranicama hrvatskog prvoligaša.

"Mateo je za Hajduk upisao jedan službeni nastup, a bilo je to u posljednjoj utakmici prošle sezone u 5:2 pobjedi protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj. Bio je važan član juniorske generacije koja stigla do finala Lige prvaka mladih.

Dodajmo kako je s Dugopoljem dogovoren transfer 19-godišnjeg Boška Jeme koji karijeru nastavlja u članu SuperSport Prve NL. Jemo nema službeni nastup za prvu momčad Hajduka, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u talijanskom Lecceu."


14.37 S gotovo 42 godine španjolski vratar Jose Manuel "Pepe" Reina Paez još uvijek ne razmišlja o mirovini.

Bivši španjolski reprezentativac potpisao je ugovor na jednu godinu s novim talijanskim prvoligašem Comom.

Pepe Reina dolazi na stadion Giuseppe Sinigaglia bez odštete nakon što je posljednje dvije sezone bio član Villarreala. U Comu će ga trenirati pet godina mlađi sunarodnjak Cesc Fabregas s kojim je igrao u reprezentaciji.

"Stigao sam u prekrasan projekt, obitelj koja nastavlja rasti i svake godine pokušava podići ljestvicu. Vraćam se u prvenstvo koje dobro poznajem i za koje znam da je vrlo konkurentno, sa svoje strane želim dati svoj doprinos razvoju ovog kluba," kazao je Reina koji je šest godina igrao u Serie A - četiri godine za Napoli (2013-14, 2015-18), te dvije za Lazio (2020-22).

Branio je i za Barcelonu, Liverpool, Bayern, Milan i Aston Villu. Na vratima španjolske vrste sakupio je 36 nastupa, a bio je član "Furije" koja je osvojila svjetski (2010) i dva europska naslova (2008, 2012).

"Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Pepeu u klub. On je vratar s velikim međunarodnim iskustvom i vrlo natjecateljskim mentalitetom. Siguran sam da će njegov doprinos pomoći momčadi da raste i napreduje," dodao je Fabregas kojem će Como biti prvo trenersko iskustvo.

Como se vratio u Serie A nakon 21 godine. (HINA)

14.35 Real Madrid još uvijek nije primio službenu ponudu od Chelseaja za vratara Andrija Lunjina, javlja Fabrizio Romano.

Predmet razgovora na relaciji Santiago Bernabeu - Stamford Bridge bio je isključivo Kepa Arrizabalaga koji želi ostati u Madridu, što bi se moglo ostvariti samo ako Lunjin ode iz kluba.

Kepa na stolu ima ponude saudijskih klubova, no spreman je čekati Real Madrid.

14.25 Moussa Diaby uskoro bi trebao postati novi igrač Al Ittihada, javlja Fabrizio Romano.

Dogovori između Aston Ville i saudijskog kluba u poodmakloj su fazi, Englezima će navodno pripasti 55 milijuna eura, koliko iznosi i igračeva vrijednost po Transfermarktu.

Diabyja će u Al-Ittihadu dočekati Fabinho, Luis Felipe, Benzema, Jota, možda i Kante kojeg pojedini klubovi žele vratiti u Europu, što svakako neće biti lagana misija.

13.20 Álvaro Morata novi je igrač AC Milana, objavio je talijanski klub na službenim stranicama. Atletico Madridu bit će isplaćena otkupna klauzula u visini od 13 milijuna eura, a Morata je s Rossonerima potpisao ugovor do ljeta 2028., uz opciju produljenja na još jednu godinu.

31-godišnji napadač u Milano stiže kao zamjena za Oliviera Girouda, koji je smiraj karijere odlučio potražiti 'preko bare', potpisavši za Los Angeles FC. Prvotna želja Milana bio je Joshua Zirkzee, a s obzirom da se taj posao nije ostvario, već je Nizozemac završio u redovima Manchester Uniteda, U Milanu su se okrenuli nešto 'iskusnijoj' opciji.

Morata je na netom završenom Europskom prvenstvu kao kapetan predvodio Španjolsku do rekordne četvrte titule europskih prvaka, a Milan će mu, nakon Real Madrida, Juventusa, Chelseaja i Atletica biti peti klub u karijeri.

13.05 Francuski napadač Martin Terrier (27) novi je član njemačkog prvaka Bayer Leverkusena. Terrier se pridružio "Apotekarima" nakon što je posljednje četiri godine bio član Rennesa.

Za Bayer je potpisao ugovor na pet godina, a njegovom bivšem klubu trebalo bi pripasti oko 25 milijuna eura odštete. Tijekom karijere igrao je i za Lyon, Strasbourg i Lille.

"Želja mi je bila prijeći u veliki klub u inozemstvu u Europi nakon sedam godina kao profesionalac u Francuskoj," rekao je Terrier za klupsku web stranicu.

Pred vratima njemačkog nogometnog prvaka je i i kamerunski branič Joel Matip (32)

Matipu je istekao ugovor s Liverpoolom u kojem je proveo osam godina, a prije toga je igrao za Schalke.

U dresu kamerunske reprezentacije je upisao 27 nastup i postigao jedan gol.

Njemački prvak je ovoga ljeta angažirao dva igrača. Iz Girone je za 18 milijuna eura stigao španjolski veznjak Aleix Garcia, dok je iz Rennesa za 15 milijuna stigao francuski branič Jeanuel Belocian.

Klub su do sada napustili naš Josip Stanišić koji se vratio s posudbe u Bayern Munchen, te vratar Patrick Pentz koji je potpisao za danski Brondby.

12.15 Veliki gubitak uoči nove sezone doživjela je ekipa Varaždina. Kapetan momčadi i jedan od ključnih igrača, Igor Postojnski, napustio je Barokni grad nakon tri godine, a klub iz poštovanja nije htio stati na put njegovom transferu u iranski FC Tractor Sazi.

Blagajna Varaždina trebala bi biti teža za nekih 200.000 eura, a Postonjskog će u Iranu dočekati donedavni izbornik hrvatske U-21 nogometne reprezentacije, Dragan Skočić.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Mateo Jurić-Petrašilo (19) bio je član udarne postave Hajduka koja je prošle godine igrala finale juniorske Lige prvaka. Za prvu momčad na koncu je upisao samo jedan nastup, a sada je Hajduk dogovorio njegov transfer u redove bugarskog prvoligaša Spartaka Varne.

Dogovoren je i transfer 19-godišnjeg Boška Jeme, koji karijeru nastavlja u NK Dugopolje.

image

Mateo Jurić-Petrašilo

VOJKO BASIC Cropix

11.50 Nakon što je prošlu sezonu proveo u Dinamu, koji ga u konačnici nije otkupio, Gabriel Vidović nadomak je novom klubu, odnosno posudbi.

Prema navodima francuskog novinara Josué Casséa, Vidović se našao na radaru Bresta te je kontakt s igračevim agentom, Romanom Rumeniggeom, već uspostavljen.

Ako bi se posao ostvario, Vidović bi iduće sezone imao priliku igrati Ligu prvaka, s obzirom da je iza Bresta povijesna sezona u kojoj su van svih očekivanja osvojili treće mjesto u Ligue 1 iza Monaca i PSG-a.

Vidović je za Dinamo upisao 40 nastupa, devet pogodaka i četiri asistencije. Posudbu su Modri platili 500 tisuća eura, bilo je namjere da se Vidovićev ugovor otkupi, Dinamo je Bayernu ponudio 1.7 milijuna eura, no Bavarci su zahtijevali dvostruko više novca tako da do transfera na kraju nije došlo.

11.20 Diljem Europe slažu se kadrovske križaljke za iduću sezonu, a čini se da na tom polju prednjači Manchester United. Nakon što su osigurali usluge Joshue Zirkzeea i Lenyja Yora, metu su usmjerili na Manuela Ugartea, polivalentnog veznjaka PSG-a.

S igračem su, kako navodi Fabrizio Romano, već dogovorili sve uvjete, pregovori između klubova aktivno teku, no prije no što se posao finalizira, neki se uvjeti ipak trebaju ispuniti.

Crveni Vragovi rade na oslobađanju rostera i punjenju klupske blagajne, prvi je na 'listi za odstrel' Scott McTominay, za kojeg su ozbiljno zagrizli Fulham i Tottenham, a napusti li Škot klub, trebalo bi se otvoriti mjesto za Urugvajca. S druge strane, kao što smo prethodno napisali, Parižani rade na dovođenju Joaoa Nevesa iz Benfice, koji bi, pak, poslužio kao zamjena za Ugartea.

Grčki mediji aktivirali su priču o mogućem povratku Marka Livaje (30) u tamošnje prvenstvo.

PAOK se, tvrdi portal Athlos, okrenuo napadaču Hajduka nakon što im je propao posao s Martinom Braithwaiteom, koji je izabrao Olympiacos. Otišli su toliko daleko da tvrde da mu "splitski klub neće stajati na putu".

Opširnije pročitajte OVDJE.

image
DUJE KLARIC Cropix

10.01 Eddie Nketiah napušta Arsenal, uvjereni su engleski mediji koji tvrde da je interes za igrača pokazao francuski Marseille.

Napadač ima još tri godine ugovore s Arsenalom, no zbog jake konkurencije nema minutažu kakvu bi želio i izvjesno je da će napustiti Emirates.

image
ADRIAN DENNIS Afp

10.00 Bomba iz Engleske! West Ham želi vratiti Kantea iz saudijskog Al Ittihad.

Transfer bi englesku momčad koštao nešto više od 20 milijuna eura.

Francuski reprezentativac započeo je svih šest utakmica za svoju državu na Euru u Njemačkoj i pokazao da u njemu još ima kvalitete potrebne za europski nogomet.

9.51 Navijači Barcelone počeli su uplaćivati simbolične iznose novca na službeni TikTok račun kluba kako bi se prikupio novac za kupovinu napadača Nice Williamsa (22).

Mladi krilni napadač Athletica postao je jedna od glavnih meta vodećih europskih klubova nakon sjajnog nastupa za Španjolsku na Euru.

Williams, koji je postigao dva gola, uključujući i prvi u pobjedi nad Engleskom od 2:1 u finalu, pokazao je sjajno partnerstvo s napadačem Barcelone Lamineom Yamalom, koji je proglašen najboljim mladim igračem turnira. Navijači Barcelone sada željeli napadački dvojac Yamal - Williams vidjeti i u dresu katalonskog kluba.

"Potpiši Nico", "100% trebamo Nicu" i "Za Nica Williamsa" neki su od komentara uz donacije na TikTok video zapisima Barcelone.

Prema Transfermarktu, tržišna vrijednost Williamsa je oko 70 milijuna eura, dok je Athletic objavio kako ga neće puštati za manje od 60 milijuna eura.

Unatoč dobroj volji navijača Barce, donacije koje su na TikToku označene kao "nagrade" ne bi bile od velike pomoći klubu jer se kreću od 5 centi do jednog eura.

Barcelona, ​​koja je završila na drugom mjestu LaLige i ispala iz Lige prvaka u četvrtfinalu prošle sezone, još nije dovela nijedno pojačanje. (Hina)

8.10 Iako su jučerašnji dan na hrvatskom tržištu obilježili novi detalji oko dolaska Ivana Rakitića i prvog ovoljetnog pojačanja Hajduka, još jedan HNL klub u smiraj je dana u svoje redove doveo poznato ime s domaćih travnjaka.

U novopečenog prvoligaša, Šibenik, stigao je nekadašnji igrač Rijeke Leonard Zuta. Na Šubićevac je došao iz švedske Brommapojkarne, a potpisao je jednogodišnji ugovor, uz mogućnost produljenja na još jednu godinu.

Zuta je bio dio čuvene šampionske Rijeke, s kvarnerskim je klubom u sezoni 2016./17. osvojio dvostruku krunu, a shodno tomu, po izboru je navijača proglašen najboljim lijevim bekom desetljeća.

- Presretan sam zbog dolaska u Šibenik, kroz karijeru sam puno puta igrao na Šubićevcu, ali na suprotnoj strani. Stiglo je vrijeme da obučem i narančasti dres. Znam da je riječ o klubu bogate tradicije, s vjernim navijačima. Veselim se novim izazovima te vjerujem u uspjehe s Narančastima - izjavio je povodom dolaska.

7.50 Nakon što je klub napustila najveća zvijezda, Kylian Mbappé, na potragu za prvim velikim ovoljetnim pojačanjem bacio se francuski PSG.

Iako su na tržištu nerijetko smatrani klubom koji igrače ne dovodi planski te za iste iskrcava ogromne cifre, Parižani su zadnjih nekoliko prijelaznih rokova vidno promijenili transfer politiku.

U fokusu su im sada prije svega mlade zvijezde, a čini se da su novu 'žrtvu' pronašli na već poznatoj lokaciji, u portugalskoj Benfici.

Nakon što su prošlog ljeta doveli Goncala Ramosa, u oko je Parižanima upao 19-godišnji João Neves, igrač kojem se proriče velika budućnost. Na poslu se, ako je suditi po portugalskim medijima i stručnjacima za transfere, užurbano radi, a transfer bi, dođe li do realizacije, trebao iznositi ukupno 70 milijuna eura (60 fiksno plus 10 bonusi).

Interesa za veznjakom ne manjka, u klub su navodno sjele i ponude dva velikana iz Manchestera, no Neves je već dogovorio osobne uvjete s francuskim gigantom te sada čeka da se klubovi dogovore oko posljednjih detalja.

6.56 Glavna tema na naslovnici Mundo Deportiva jutros su Nico Williams i Dani Olmo, dvije velike želje Barcelone u ljetnom prijelaznom roku.

MD piše da je sportski direktor katalonskog kluba Deco ovaj tjedan ručao s agentima obojice igrača, a realnija opcija trenutačno je transfer Nica Williamsa, čija odštetna klauzula iznosi 58 milijuna eura.

S druge strane, Athletic Bilbao želi ga zadržati i s njime napasti Europsku ligu budući da će se finale tog natjecanja održati na njihovom stadionu San Mamés.

U slučaju Olma, najveći je hendikep za Barçu, kako piše Mundo, tajming: bivšem dinamovcu sutra istječe klauzula od 60 milijuna eura, nakon čega je potrebno ući u pregovore s RB Leipzigom, koji sigurno neće imati male zahtjeve.

image
Paul Terry/zuma Press/profimedia

6.45 Dobro jutro, dragi čitatelji.

Pred nama je još jedan potencijalno uzbudljiv dan na nogometnom tržištu, a jučerašnji definitivno nije razočarao. Hajduk je predstavio svoje prvo pojačanje, Gambijca Abdoulieja Sanyanga, no svi iščekuju glavni "jackpot", a to je Ivan Rakitić koji je raskinuo ugovor sa saudijskim Al-Shababom.

Veliki hrvatski talent Marin Šotiček napravio je dugoočekivani transfer, ali ne u Dinamo već u Basel koji će ga Lokomotivi platiti tri milijuna eura.

Što se tiče europskih poslova, doznali smo da će gruzijski napadač Georges Mikautadze (23), jedno od otkrića Eura, karijeru nastaviti u Lyonu, koji ga je Metzu platio 18,5 milijuna eura uz moguće bonuse.

Nadalje, Masona Greenwooda samo liječnički pregled dijeli od potpisa za Marseille. Manchester United će od prodaje zaraditi 30 milijuna eura, a pripada im i 50 posto od idućeg transfera.

Hoće li danas biti aktivni Dinamo, Hajduk i ostali naši prvoligaši, te koji nas sljedeći "blockbuster" čeka na tržištu, sve ćemo to pratiti iz minute u minutu.

Linker
26. kolovoz 2024 16:36